Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
4 KS | Kuracie prsia |
100 g | Maslo |
1 strúčik | Cesnak |
1 PL | Citrónová šťava |
1 hrsť | Petržlenová vňať (čerstvá nasekaná) |
2 štipka | Soľ |
2 štipka | Čili korenie mleté |
2 KS | Vajce |
2 PL | Múka hladká |
2 PL | Strúhanka |
50 g | Eidam tehla |
Najskôr si pripravíme maslový krém. Zmäknuté maslo si dáme do misky. Pridáme k nemu nasekanú petržlenovú vňať, pretlačený cesnak, soľ, čierne mleté korenie, citrónovú šťavu a na hrubo nastrúhaný syr. Všetko to spolu poriadne rozmiešame. Pomocou lopátky alebo noža vytvarujeme maslo do kocky, dáme do fólie a na chvíľu vložíme do mrazáka.
Kuracie prsia nakrájame na rezne, jemne naklepeme a z oboch strán osolíme a okoreníme. Na stred rezňa vložíme kocku pripraveného masla. Stočíme ho do kapsičky a upevníme ho špagátom alebo špáradlami aby nám maslo nevytieklo. Pripravené bochníčky obalíme v trojobale, čiže múka, rozšľahané vajce, strúhanka a vyprážame v rozohriatom oleji.