Loďky z lístkového cesta

Hodnotenie (4.8/5)
4
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Na prvý pohľad nič zvláštne. Ale až sa do toho zahryznete, nebude Vám nikdy dosť :)Mária
videní 1039
02.10.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Zemiaky
400 g Bravčové mäso (napr. pliecko alebo stehno)
1 KS Cibuľa
500 g Lístkové cesto
50 g Syr (nejaký tvrdý podľa vlastného výberu)
4 KS Uhorky nakládané
1 KS Vajce
1 štipka Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté
Postup prípravy pre Loďky z lístkového cesta
  1. 1

    Zemiaky nakrájané na kocky uvaríme v osolenej vode a urobíme z nich klasickú kašu. Bravčové mäso a cibuľu nakrájame na menšie kocky. V hlbšej panvici si na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso a z prudka opražíme asi 3 minúty. Pridáme soľ a čierne mleté korenie. Za stáleho miešania orestujeme, znížime teplotu, zakryjeme a necháme dusiť asi 15 minút. Potom odkryjeme a a restujeme cca 4 minúty, kým sa nám prebytočná šťava neodparí.

    foto receptu
  2. 2

    Lístkové cesto si rozdelíme na 4 časti. Každú rovnomerne rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Na užších krajoch pozdĺž prerežeme. Do stredu cesta dáme 2 - 3 PL zemiakovej kaše, na to mäso a na kocky nakrájané kyslé uhorky. Cesto zabalíme z každej strany, tak aby sme rez mali v strede. Tvar loďky vyrobíme tak, že ho po stranách trocha roztiahneme. Na vrch kde sa nachádza mäso posypeme nastrúhaný tvrdý syr.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: prosvet

Pridaj komentár

profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Domáci púpavový sirup
Kapor na masle so zemiakovým šalátom
Zemiakové placky
Kuracie kari soté s horčicou
Mätová limonáda
Hovädzí stroganov s jasmínovou ryžou
Bravčové kocky na cibuľke s cuketou a cuketové halušky
Plnená paprika so zemiakovým pyré
Kakaové esíčka
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie