Zemiakové placky plnené mletým mäsom

Hodnotenie (5/5)
7
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Po vyskúšaní sa tieto placky stali obľúbenými v našej domácnosti.Mária
Zemiakové placky plnené mletým mäsom
Kuchár/ka: Mária
videní 1937
26.09.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
5 KS Zemiaky
1 KS Cibuľa (stredne veľká)
2 strúčik Cesnak
1 KS Vajce
3 PL Múka hladká
1 kelímok Kyslá smotana
2 ČL Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté
250 g Mleté mäso
2 PL Olej (na vyprážanie)
Postup prípravy pre Zemiakové placky plnené mletým mäsom
  1. 1

    Zemiaky si očistíme a nastrúhame na strúhadle, tak isto aj cibuľu. Prebytočnú vodu zo zemiakov odstránime. Pridáme vajce, múku, 1 PL kyslej smotany, soľ, čierne mleté korenie a pretlačený cesnak. Premiešame a pripravíme si mäso.

    foto receptu
  2. 2

    Mleté mäso zmiešame s cibuľou nastrúhanou alebo na jemno na nakrájanou, pridáme soľ a čierne mleté korenie podľa chuti. Urobíme si malé a tenké placočky a poukladáme na dosku.

    foto receptu
  3. 3

    Zohrejeme si olej na panvičke, keď je horúci dáme jednú 1 PL zemiakového cesta, trošku roztiahneme, na stred položíme plátok mäsa a na vrch znova 1 PL zemiakového cesta. Takto ich vyprážame z jednej aj druhej strany.

    foto receptu
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
avatar
Peter Lauf | 08.10.2018 22:25:02
Tak to chcem skúsiť :)
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Kuracie placky (fotorecept)
Cestoviny so syrovou omáčkou, šampiňóny a kukurica - super rýchlovka
Filety pstruha na masle
Kuracie prsia na karí s tarhoňou
Francúzsky krémeš (FOTORECEPT)
Klužská (koložvárska) kapusta
Vyprážaný syr Niva a zemiaková kaša s restovanou cibuľkou
Bravčové špízy
Bolonské špagety
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf