Zemiakové placky plnené mletým mäsom

Hodnotenie (4.9/5)
8
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Po vyskúšaní sa tieto placky stali obľúbenými v našej domácnosti.Mária
Zemiakové placky plnené mletým mäsom
videní 2332
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
5 KS Zemiaky
1 KS Cibuľa (stredne veľká)
2 strúčik Cesnak
1 KS Vajce
3 PL Múka hladká
1 kelímok Kyslá smotana
2 ČL Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté
250 g Mleté mäso
2 PL Olej (na vyprážanie)
Postup prípravy pre Zemiakové placky plnené mletým mäsom
  1. 1

    Zemiaky si očistíme a nastrúhame na strúhadle, tak isto aj cibuľu. Prebytočnú vodu zo zemiakov odstránime. Pridáme vajce, múku, 1 PL kyslej smotany, soľ, čierne mleté korenie a pretlačený cesnak. Premiešame a pripravíme si mäso.

    foto receptu
  2. 2

    Mleté mäso zmiešame s cibuľou nastrúhanou alebo na jemno na nakrájanou, pridáme soľ a čierne mleté korenie podľa chuti. Urobíme si malé a tenké placočky a poukladáme na dosku.

    foto receptu
  3. 3

    Zohrejeme si olej na panvičke, keď je horúci dáme jednú 1 PL zemiakového cesta, trošku roztiahneme, na stred položíme plátok mäsa a na vrch znova 1 PL zemiakového cesta. Takto ich vyprážame z jednej aj druhej strany.

    foto receptu
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
avatar
Peter Lauf | 08.10.2018 22:25:02
Tak to chcem skúsiť :)
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Kapor na masle
Klužská (koložvárska) kapusta
Domáca knedľa s hríbovo - syrovou omáčkou
Pečené jahňacie rebierka na mede v brusnicovej omáčke
Jablkové rezy s pudingovým krémom
Krehké šatôčky s kyslou smotanou
Cestoviny s kuracím mäsom a pórom
Kurací mix
Šošovicová polievka
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf