Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
5 KS | Zemiaky |
1 KS | Cibuľa (stredne veľká) |
2 strúčik | Cesnak |
1 KS | Vajce |
3 PL | Múka hladká |
1 kelímok | Kyslá smotana |
2 ČL | Soľ |
1 štipka | Čierne korenie mleté |
250 g | Mleté mäso |
2 PL | Olej (na vyprážanie) |
Zemiaky si očistíme a nastrúhame na strúhadle, tak isto aj cibuľu. Prebytočnú vodu zo zemiakov odstránime. Pridáme vajce, múku, 1 PL kyslej smotany, soľ, čierne mleté korenie a pretlačený cesnak. Premiešame a pripravíme si mäso.
Mleté mäso zmiešame s cibuľou nastrúhanou alebo na jemno na nakrájanou, pridáme soľ a čierne mleté korenie podľa chuti. Urobíme si malé a tenké placočky a poukladáme na dosku.