Jahňacie kotlety

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
40 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Jahňacie kotlety
videní 478
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
8 KS Jahňacie mäso (rebrá)
5 strúčik Cesnak
4 PL Olej olivový
1 ČL Soľ
2 ČL Petržlenová vňať
1 ČL Čili omáčka (podľa chuti najlepšie pasta)
1 ČL Čierne korenie mleté
-1.4 ČL Tymián (1/4)
Omáčka
Množstvo Ingrediencia
0.5 šálkaHovädzí vývar (alebo kurací vývar)
2 PLMaslo
Postup prípravy pre Jahňacie kotlety
  1. 1

    V miske si rozmiešame pretlačený cesnak s olivovým olejom, petržlenovou vňaťou, čili pastou, pridáme soľ, čierne mleté korenie a tymián. Zmes dôkladne rozmiešame.

  2. 2

    Jahňacie mäso (bok s rebrami) opláchneme, osušíme a narežeme na kotlety pekne pozdĺž okolo kostí. Vložíme do misy a každú kotletu z každej strany dôkladne potrieme pripravenou zmesou bylín a korenia. Zakryjeme a necháme v chladničke odležať aspoň 6 hodín.

  3. 3

    Na panvičku si dáme rozohriať trocha oleja a opatrne vkladáme odležané kotlety. Opekáme 3 až 5 minút z každej strany. Po cca 4 minútach opekania z jednej aj druhej strany bude mäso stredne kvalitne urobené. Ak chceme mať viac dopečené, vložíme ho na pár minút ( cca 10 ) do rúry.

  4. 4

    Upečené mäso preložíme na tanier a pripravíme si omáčku. Do výpeku nalejeme hovädzí alebo kurací vývar, premiešame, prevaríme a pridáme maslo. To nám omáčku krásne spojí a zjemní, takže môžeme ňou preliať pripravené kotlety. Vrch ozdobíme nejakou čerstvou bylinkou a podávame.

    foto receptu
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s cestovinami
Zemiakové gule plnené údeným mäsom
Výborný domáci kurací kohútí vývar
Džatky domáce ako od babky
Bravčový steak, ragú z bielej špargle a nové zemiaky
Hovädzie klobásky so smotanovými zemiakmi
Šuhajdy z bielej čokolády
Najlepší guláš z diviaka. Lepší sme nikdy nejedli
Domáca knedľa s hríbovo - syrovou omáčkou
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf