Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
8 KS | Jahňacie mäso (rebrá) |
5 strúčik | Cesnak |
4 PL | Olej olivový |
1 ČL | Soľ |
2 ČL | Petržlenová vňať |
1 ČL | Čili omáčka (podľa chuti najlepšie pasta) |
1 ČL | Čierne korenie mleté |
-1.4 ČL | Tymián (1/4) |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
0.5 šálka | Hovädzí vývar (alebo kurací vývar) |
2 PL | Maslo |
V miske si rozmiešame pretlačený cesnak s olivovým olejom, petržlenovou vňaťou, čili pastou, pridáme soľ, čierne mleté korenie a tymián. Zmes dôkladne rozmiešame.
Jahňacie mäso (bok s rebrami) opláchneme, osušíme a narežeme na kotlety pekne pozdĺž okolo kostí. Vložíme do misy a každú kotletu z každej strany dôkladne potrieme pripravenou zmesou bylín a korenia. Zakryjeme a necháme v chladničke odležať aspoň 6 hodín.