Bravčové špízy

Hodnotenie (4.6/5)
5
Čas prípravy
30 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 2327
24.09.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
2 KS Bravčová panenka (môže byť aj iná časť bravčového mäsa )
1 KS Cibuľa červená
2 PL Olej olivový
1.5 ČL Soľ
0.5 ČL Čierne korenie mleté
0.5 ČL Sušený cesnak
1 ČL Talianske bylinky
1 ČL Petržlenová vňať
Postup prípravy pre Bravčové špízy
  1. 1

    Mäso opláchneme, ak máme panenku, tak odblaníme, nakrájame na primerané kocky. Vo väčšej miske si ho zmiešame so soľou, čiernym mletým korením, talianským korením alebo bylinkami, sušeným cesnakom a olivovým olejom. Cibuľu si rozdelíme na plátky a prekrojíme na väčšie kúsky. Všetko spolu poriadne premiešame a necháme marinovať cca 2 - 4 hodiny (kľudne aj celú noc).

    foto receptu
  2. 2

    Namarinované mäso dávame na drevené alebo kovové špajdle striedavo s cibuľou. Pozor, mäso a cibuľa by sa mali len dotýkať, nie byť natlačené na sebe. Pripravené špízy necháme chvíľku postáť pri izbovej teplote. Následne ich dávame buď na plech a pečieme v rúre alebo na gril pokiaľ máme kovové špajdle. Počas pečenia občas potrieme zvyšným olejom a korením z marinády a upečené posypeme petržlenovou vňaťou.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Živanská
Domáce šišky s džemom a ovocím
Skvelý koláč Dvojfarebná kocka
Treska s cuketou a tatárskymi zemiakmi
Domáce hot - dogy
Hovädzí guláš na pive
Roládky z kuracích pŕs, plnené sušenými paradajkami
Francúzke zemiaky
Cookies
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie