Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
2 KS | Bravčová panenka (môže byť aj iná časť bravčového mäsa ) |
1 KS | Cibuľa červená |
2 PL | Olej olivový |
1.5 ČL | Soľ |
0.5 ČL | Čierne korenie mleté |
0.5 ČL | Sušený cesnak |
1 ČL | Talianske bylinky |
1 ČL | Petržlenová vňať |
Mäso opláchneme, ak máme panenku, tak odblaníme, nakrájame na primerané kocky. Vo väčšej miske si ho zmiešame so soľou, čiernym mletým korením, talianským korením alebo bylinkami, sušeným cesnakom a olivovým olejom. Cibuľu si rozdelíme na plátky a prekrojíme na väčšie kúsky. Všetko spolu poriadne premiešame a necháme marinovať cca 2 - 4 hodiny (kľudne aj celú noc).
Namarinované mäso dávame na drevené alebo kovové špajdle striedavo s cibuľou. Pozor, mäso a cibuľa by sa mali len dotýkať, nie byť natlačené na sebe. Pripravené špízy necháme chvíľku postáť pri izbovej teplote. Následne ich dávame buď na plech a pečieme v rúre alebo na gril pokiaľ máme kovové špajdle. Počas pečenia občas potrieme zvyšným olejom a korením z marinády a upečené posypeme petržlenovou vňaťou.