Bravčové špízy

Hodnotenie (4.6/5)
5
Čas prípravy
30 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Bravčové špízy
Kuchár/ka: Mária
videní 314
24.09.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
2 KS Bravčová panenka (môže byť aj iná časť bravčového mäsa )
1 KS Cibuľa červená
2 PL Olej olivový
1.5 ČL Soľ
0.5 ČL Čierne korenie mleté
0.5 ČL Sušený cesnak
1 ČL Talianske bylinky
1 ČL Petržlenová vňať
Postup prípravy pre Bravčové špízy
  1. 1

    Mäso opláchneme, ak máme panenku, tak odblaníme, nakrájame na primerané kocky. Vo väčšej miske si ho zmiešame so soľou, čiernym mletým korením, talianským korením alebo bylinkami, sušeným cesnakom a olivovým olejom. Cibuľu si rozdelíme na plátky a prekrojíme na väčšie kúsky. Všetko spolu poriadne premiešame a necháme marinovať cca 2 - 4 hodiny (kľudne aj celú noc).

    foto receptu
  2. 2

    Namarinované mäso dávame na drevené alebo kovové špajdle striedavo s cibuľou. Pozor, mäso a cibuľa by sa mali len dotýkať, nie byť natlačené na sebe. Pripravené špízy necháme chvíľku postáť pri izbovej teplote. Následne ich dávame buď na plech a pečieme v rúre alebo na gril pokiaľ máme kovové špajdle. Počas pečenia občas potrieme zvyšným olejom a korením z marinády a upečené posypeme petržlenovou vňaťou.

    foto receptu
  3. 3

    Samozrejme môžete si prekladať aj slaninkou alebo klobáskou.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Domáci zemiakový guláš s klobásou
Bravčové mäso so salámou
Kuracie soté s kari omáčkou
Syrové rohlíky ako slané pečivo
Mrkvovo jablkový šalát
Zemiakovo syrové smažienky so zeleninovým šalátom
Broskyňové (Žravé) rezy ktoré budu mať problém vychladnúť
Hovädzie plátky, šampiňónová omáčka a halušky z vajcového cesta
Kuracie rizoto so zeleninou a restovanými pečienkami
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf