Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
4 KS | Hovädzia sviečkovica (cca 1 a 1/2 cm hrubé plátky) |
4 PL | Maslo |
150 g | Hríb dubový ( hríb, šampión alebo iný dubák) |
2 PL | Olej olivový |
1 KS | Cibuľa |
4 strúčik | Cesnak |
1 ČL | Tymián (čerstvý alebo sušený) |
0.5 šálka | Červené víno (najlepšie suché ) |
1.5 šálka | Hovädzí vývar |
0.5 šálka | Smotana na šľahanie |
2 štipka | Soľ |
1 štipka | Čierne korenie mleté |
Hríby alebo šampióny nakrájame na plátky a cibuľu na drobno. V hlbšom hrnci roztopíme 2 PL masla, pridáme trocha olivového oleja a keď sa zapení vysypeme nakrájané huby. Orestujeme, keď sa z nich odparí voda pridáme cibuľu, chvíľu orestujeme, pridáme na drobno nasekaný cesnak, soľ, čierne mleté korenie a nasekaný tymián. Trocha ešte premiešame a preložíme na tanier alebo do inej nádoby.
Mäso osolíme, okoreníme z oboch strán. Hrniec alebo panvicu utrieme papierovou utierkou. Rozpálime 2 PL masla, pár kvapiek olivového oleja a vložíme mäso. Pražíme ho 3 až 5 minút z každej strany. Keď je hotové vyberieme ho.