Hovädzí steak na červenom víne s hubami

Hodnotenie (4.7/5)
3
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 2122
23.09.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
4 KS Hovädzia sviečkovica (cca 1 a 1/2 cm hrubé plátky)
4 PL Maslo
150 g Hríb dubový ( hríb, šampión alebo iný dubák)
2 PL Olej olivový
1 KS Cibuľa
4 strúčik Cesnak
1 ČL Tymián (čerstvý alebo sušený)
0.5 šálka Červené víno (najlepšie suché )
1.5 šálka Hovädzí vývar
0.5 šálka Smotana na šľahanie
2 štipka Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté
Postup prípravy pre Hovädzí steak na červenom víne s hubami
  1. 1

    Hríby alebo šampióny nakrájame na plátky a cibuľu na drobno. V hlbšom hrnci roztopíme 2 PL masla, pridáme trocha olivového oleja a keď sa zapení vysypeme nakrájané huby. Orestujeme, keď sa z nich odparí voda pridáme cibuľu, chvíľu orestujeme, pridáme na drobno nasekaný cesnak, soľ, čierne mleté korenie a nasekaný tymián. Trocha ešte premiešame a preložíme na tanier alebo do inej nádoby.

  2. 2

    Mäso osolíme, okoreníme z oboch strán. Hrniec alebo panvicu utrieme papierovou utierkou. Rozpálime 2 PL masla, pár kvapiek olivového oleja a vložíme mäso. Pražíme ho 3 až 5 minút z každej strany. Keď je hotové vyberieme ho.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Jednoduchý jahodový koláč
Nepečený BeBe koláč s kokosom
Hovädzí stroganov s jasmínovou ryžou
Pečené kurča so zemiakmi - jednoducho
Cuketa plnená Hermelínom
Grécka polievka
Kurací srnčí chrbát
Hermelín v šunkovom kabáte s kroketami
Kurací rezeň so zemiakmi (pyré)
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie