Kurací srnčí chrbát

Hodnotenie (4.2/5)
6
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Šťavnatý, voňavý a báječný srnčí chrbát z kuracieho mäsa. To musíte skúsiť.Mária
Kurací srnčí chrbát
Kuchár/ka: Mária
videní 2358
11.09.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
800 g Kuracie prsia
200 g Slanina (plátky slaniny)
150 g Syr (tvrdý na strúhanie)
1 štipka Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté
1 zväzok Petržlenová vňať
3 PL Kyslá smotana
3 PL Múka hladká
2 KS Vajce
Postup prípravy pre Kurací srnčí chrbát
  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a necháme trocha postať.

  2. 2

    Zmiešame kyslú smotanu s vajíčkami, múkou, soľou, petržlenovou vňaťou a cca 100 g nastrúhaným syrom. Pridáme mäso a spolu to dobre premiešame.

  3. 3

    Formu na srnčí chrbát vyložíme plátkami slaniny tak, aby sa čiastočne prekrývali ale aby boli dostatočne dlhé a presahovali až cez okraj formy. Vložíme mäsovú hmotu, posypeme zvyšným nastrúhaným syrom a prekryjeme plátkami slaniny. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre cca 40 - 50 minút. Stiahneme alobal. necháme ešte chvíľku zapiecť slaninku a vyberáme z rúry von.

  4. 4

    Upečený srnčí chrbát vyklopíme z formy a môžeme ešte na vrch jemne posýpať strúhaným syrom a ozdobiť petržlenovou vňaťou.

Zdroj: receptneked
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Zemiakovo syrové smažienky so zeleninovým šalátom
Kurací srnčí chrbát
Kuriatko na zelenine
Kapor na masle
Tekvicový prívarok
Cesnakové parmezánové cestoviny s chrumkavým kuracím mäsom
Kuracie prsia na prírodno s ryžou - fitness
Kuracie kúsky s brokolicovo-smotanovou omáčkou a domácimi širokými rezancami
Kurací mix
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf