Kurací srnčí chrbát

Hodnotenie (4.2/5)
6
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Šťavnatý, voňavý a báječný srnčí chrbát z kuracieho mäsa. To musíte skúsiť.Mária
Kurací srnčí chrbát
videní 2625
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
800 g Kuracie prsia
200 g Slanina (plátky slaniny)
150 g Syr (tvrdý na strúhanie)
1 štipka Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté
1 zväzok Petržlenová vňať
3 PL Kyslá smotana
3 PL Múka hladká
2 KS Vajce
Postup prípravy pre Kurací srnčí chrbát
  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a necháme trocha postať.

  2. 2

    Zmiešame kyslú smotanu s vajíčkami, múkou, soľou, petržlenovou vňaťou a cca 100 g nastrúhaným syrom. Pridáme mäso a spolu to dobre premiešame.

  3. 3

    Formu na srnčí chrbát vyložíme plátkami slaniny tak, aby sa čiastočne prekrývali ale aby boli dostatočne dlhé a presahovali až cez okraj formy. Vložíme mäsovú hmotu, posypeme zvyšným nastrúhaným syrom a prekryjeme plátkami slaniny. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre cca 40 - 50 minút. Stiahneme alobal. necháme ešte chvíľku zapiecť slaninku a vyberáme z rúry von.

  4. 4

    Upečený srnčí chrbát vyklopíme z formy a môžeme ešte na vrch jemne posýpať strúhaným syrom a ozdobiť petržlenovou vňaťou.

Zdroj: receptneked
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Mätová omáčka
Kurací mix
Fazuľky na smotane
Domáci slepačí vývar
Zapekané kuracie steaky s fazuľovými luskami
Plnená kapusta - holúbky
Pirohy s údeným mäsom
Cuketa plnená mletým mäsom
Zapečené mäsové rolky s mozzarellou
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf