Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
4 KS | Kuracie prsia |
1 PL | Horčica plnotučná |
1 KS | Cibuľa |
200 g | Slanina |
0.5 dl | Olej olivový |
1 štipka | Čierne korenie mleté |
1 štipka | Soľ |
1 štipka | Rozmarín |
1 zväzok | Petržlenová vňať |
Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na plátky a jemne osolíme. V mise si zmiešame olivový olej s horčicou, nakrájanou cibuľou, korením, nasekanou petržlenovou vňaťou a rozmarínom. Do pripravenej zmesi vložíme kuracie prsia, potrieme ich z oboch strán a necháme odležať v chladničke 2 až 3 hodinky.
Keď je mäsko odležané rozložíme si plátky slaniny a ukladáme na ne kuracie prsia. Ak je mäso väčšie dáme aj dva plátky slaniny vedľa seba. Opatrne zrolujeme a buď pečieme na panvičke na oleji - po dobu aby sa nám slanina nespálila ale aby bolo mäso z vnútra upečené alebo dáme na plech vymastený olejom a pečieme cca 40 minút pri 190°C. Podľa potreby podlievame malým množstvom vody.