listok
Mária Fiľakovská

Porcií 6
Minút 100
Náročnosť Stredná

(4.67 / 5)
Videné: 33 795 x
Holúbky - plnená kapusta
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : femina

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Z kapusty odrežeme spodnú časť a celú hlávku dáme variť do horúcej vody. Necháme ju chvíľu povariť aby nám zmäkli listy. Keď je uvarená, vyberieme ju a horné listy oddelíme a rozložíme. Hrubé časti na listoch vyrežeme. Ak sú veľké, tak ich prerežeme na poly tak, aby sa dali plniť.

  • Krok 2.

    Mleté mäso si zmiešame s uvarenou ryžou, pridáme na drobno nakrájanú polovicu cibule, vajíčka, soľ, čierne mleté korenie a pretlačený cesnak. Všetko to spolu dobre rozmiešame.

  • Krok 3.

    Začneme plniť kapustné listy a to tak, že si z mäsa urobíme menší šúľok, dáme ju ho stredu listu a listom pekne obalíme. Takto naplníme všetky listy. Pripravené holúbky si uložíme do hrnca.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept