Holúbky - plnená kapusta

Hodnotenie (4.5/5)
4
Čas prípravy
100 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Holúbky - plnená kapusta
videní 1518
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Hlávková kapusta
1 Kg Bravčové mleté mäso
1 hrnček Ryža
1 KS Cibuľa
100 g Slanina
2 KS Vajce
4 strúčik Cesnak
100 g Paradajkový pretlak
1 ČL Soľ
0.5 ČL Čierne korenie mleté
1 ČL Červená paprika sladká
Postup prípravy pre Holúbky - plnená kapusta
  1. 1

    Z kapusty odrežeme spodnú časť a celú hlávku dáme variť do horúcej vody. Necháme ju chvíľu povariť aby nám zmäkli listy. Keď je uvarená, vyberieme ju a horné listy oddelíme a rozložíme. Hrubé časti na listoch vyrežeme. Ak sú veľké, tak ich prerežeme na poly tak, aby sa dali plniť.

  2. 2

    Mleté mäso si zmiešame s uvarenou ryžou, pridáme na drobno nakrájanú polovicu cibule, vajíčka, soľ, čierne mleté korenie a pretlačený cesnak. Všetko to spolu dobre rozmiešame.

  3. 3

    Začneme plniť kapustné listy a to tak, že si z mäsa urobíme menší šúľok, dáme ju ho stredu listu a listom pekne obalíme. Takto naplníme všetky listy. Pripravené holúbky si uložíme do hrnca.

  4. 4

    Na panvičke si oprážime na kocky nakrájanú slaninu, trocha neskôr pridáme druhú polovicu cibule spolu ešte chvíľu oprážime a tesne pred koncom pridáme mletú sladkú papriku. Párkrát zamiešame, pridáme paradajkový pretlak a zalejeme vodou (asi 2 - 3 dcl). Rozmiešame to a nalejeme na pripravené holúbky v hrnci. Tie následne prikryjeme a necháme dusiť domäkka.

Zdroj: femina
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Hovädzí guláš s domácimi haluškami
Zapekaná ryža
Bravčová krkovička na šťave s ryžou
Cestoviny s kuracím alebo sójovým mäsom
Mandarinkové kocky
Bryndzové pirohy
Znojemská hovädzia pečienka
Bábovka s tvarohom a marhuľou
Morčacie v sójovej omáčke
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf