Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 KS | Hlávková kapusta |
1 Kg | Bravčové mleté mäso |
1 hrnček | Ryža |
1 KS | Cibuľa |
100 g | Slanina |
2 KS | Vajce |
4 strúčik | Cesnak |
100 g | Paradajkový pretlak |
1 ČL | Soľ |
0.5 ČL | Čierne korenie mleté |
1 ČL | Červená paprika sladká |
Z kapusty odrežeme spodnú časť a celú hlávku dáme variť do horúcej vody. Necháme ju chvíľu povariť aby nám zmäkli listy. Keď je uvarená, vyberieme ju a horné listy oddelíme a rozložíme. Hrubé časti na listoch vyrežeme. Ak sú veľké, tak ich prerežeme na poly tak, aby sa dali plniť.
Mleté mäso si zmiešame s uvarenou ryžou, pridáme na drobno nakrájanú polovicu cibule, vajíčka, soľ, čierne mleté korenie a pretlačený cesnak. Všetko to spolu dobre rozmiešame.