Zapekaná cuketa so zemiakmi a mletým mäsom

Hodnotenie (5/5)
4
Čas prípravy
40 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Zapekaná cuketa so zemiakmi a mletým mäsom
Kuchár/ka: Mária
videní 477
26.08.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Zemiaky
2 KS Cuketa (menšie)
400 g Mleté mäso
1 KS Cibuľa
3 strúčik Cesnak (podľa chuti )
200 g Eidam tehla
2 ČL Soľ
1 ČL Čierne korenie mleté
2 PL Olej
Postup prípravy pre Zapekaná cuketa so zemiakmi a mletým mäsom
  1. 1

    Zemiaky si očistíme (pokiaľ sú nové stačí len umyť) a nakrájame na kolieska. Mladú cuketu taktiež umyjeme a nakrájame na kolieska. Spolu zemiaky aj cuketu trocha osolíme a jemne okoreníme čiernym mletým korením.

  2. 2

    Na panvičke si rozohrejeme olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Orestujeme do zlata a pridáme mleté mäso. Osolíme, okoreníme a na miernom ohni opražíme cca 10 - 15 minút.

  3. 3

    Zapekeciu misu si potrieme olejom a dávame vrstvu zemiakov zmiešaných spolu s cuketou, na to dáme opražené mäsko a zakryjeme zemiakmi s cuketou. Na vrch posypeme na hrubo nastrúhaný syr a pečieme pri 180°C cca 25 minút.

Zdroj: femina
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Znojemská hovädzia pečienka
Pečené bravčové líčka, špenát a smotanové knedličky
Hovädzie klobásky so smotanovými zemiakmi
Hovädzie v paradajkovéj omáčke
Jablkové rezy s pudingovým krémom
Kuracie soté s brokolicovo-nivovou omáčkou
Kuracie závitky so syrom a šunkou
Bravčová panenka s cibuľkou
Kuracie s hranolkami
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf