Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
150 g | Bravčová panenka |
1 ČL | Bazalka (môže byť aj sušena) |
1 PL | Olej olivový |
1 KS | Paradajka |
2 štipka | Steak korenie (podľa chuti) |
1 štipka | Soľ (podľa chuti) |
1 štipka | Farebné korenie (podľa chuti) |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
300 ml | Smotana na šľahanie |
1 PL | Pesto (bazalkové) |
1 štipka | Soľ (podľa chuti) |
Panenku nakrájame na kolieska ( plátky), jemne naklepeme, okoreníme steakovým korením. osolíme a opepríme farebným korením alebo čiernym korením. Jemne posypeme (sušenou) bazalkou.
Na rozpálenú panvicu položíme panenku a orestujeme do zlatistá. Mäso vyberieme a do výpeku pridáme nakrájanú paradajku na kocky a orestujeme. Potom vyberieme a smotanu a bazalkové pesto. Omáčku povaríme a dochutíme soľou.