Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 KS | Vajce slepačie |
3 strúčik | Cesnak |
1 KS | Cibuľa |
500 g | Mleté mäso |
100 ml | Pitná voda |
1 ČL | Majoránka |
1 ČL | Rasca mletá |
1 ČL | Čierne korenie |
0.5 ČL | Soľ |
2 ČL | Petržlenová vňať |
2 PL | Múka hladká |
1 hrsť | Strúhanka |
2 dl | Olej |
Mleté mäso zmiešame s vodou a necháme cca 30 minút postáť v chladničke, aby bolo mäso pekne šťavnaté. Zatiaľ olúpeme cibuľu a nakrájame ma malé kocky.
Po 30 minútach pridáme do mäsa vajce, majoránku, čierne korenie, rascu, prelisovaný cesnak, petržlen, soľ, nakrájanú cibuľu, múku a strúhanku podľa potreby kým sa pekne všetko nespojí. Zmes dobre premiešame. Zo zmesi potom tvarujeme malé karbonátky (fašírky), ktoré obaľujeme v strúhanke. Karbonátky opekáme na oleji alebo masti z oboch strán do zlatistá.