Karbonátky

Hodnotenie (4.7/5)
3
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Neviem prečo sa to nazýva karbonátky, keď sú to obyčajne skvelé fašírky najlepšie na svete.Deni
videní 351
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Vajce slepačie
3 strúčik Cesnak
1 KS Cibuľa
500 g Mleté mäso
100 ml Pitná voda
1 ČL Majoránka
1 ČL Rasca mletá
1 ČL Čierne korenie
0.5 ČL Soľ
2 ČL Petržlenová vňať
2 PL Múka hladká
1 hrsť Strúhanka
2 dl Olej
Postup prípravy pre Karbonátky
  1. 1

    Mleté mäso zmiešame s vodou a necháme cca 30 minút postáť v chladničke, aby bolo mäso pekne šťavnaté. Zatiaľ olúpeme cibuľu a nakrájame ma malé kocky.

  2. 2

    Po 30 minútach pridáme do mäsa vajce, majoránku, čierne korenie, rascu, prelisovaný cesnak, petržlen, soľ, nakrájanú cibuľu, múku a strúhanku podľa potreby kým sa pekne všetko nespojí. Zmes dobre premiešame. Zo zmesi potom tvarujeme malé karbonátky (fašírky), ktoré obaľujeme v strúhanke. Karbonátky opekáme na oleji alebo masti z oboch strán do zlatistá.

  3. 3

    Hotové karbonátky podávame s varenými zemiakmi alebo za studena s chlebíkom horčicou a kyslými uhorkami.

Zdroj: metro.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Bravčový plátok na horčici a zemiaková kaša
Ryba na masle s hráškovým pyré
Kuracie Stroganov, pečené zemiaky a ryža
Špagety s mletým mäsom a olivami
Kuracie prsia s broskyňou
Domáca parená-kysnutá knedľa
Kuracie prsia plnené špenátom
Kuracie kúsky na čínsky spôsob s jasmínovou ryžou
Hovädzie klobásky so smotanovými zemiakmi
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf