listok
Deni 

Porcií 4
Minút 60
Náročnosť Nízka

(4.67 / 5)
Videné: 13 111 x
Karbonátky
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : metro.sk

Komentár kuchára

Neviem prečo sa to nazýva karbonátky, keď sú to obyčajne skvelé fašírky najlepšie na svete.


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mleté mäso zmiešame s vodou a necháme cca 30 minút postáť v chladničke, aby bolo mäso pekne šťavnaté. Zatiaľ olúpeme cibuľu a nakrájame ma malé kocky.

  • Krok 2.

    Po 30 minútach pridáme do mäsa vajce, majoránku, čierne korenie, rascu, prelisovaný cesnak, petržlen, soľ, nakrájanú cibuľu, múku a strúhanku podľa potreby kým sa pekne všetko nespojí. Zmes dobre premiešame. Zo zmesi potom tvarujeme malé karbonátky (fašírky), ktoré obaľujeme v strúhanke. Karbonátky opekáme na oleji alebo masti z oboch strán do zlatistá.

  • Krok 3.

    Hotové karbonátky podávame s varenými zemiakmi alebo za studena s chlebíkom horčicou a kyslými uhorkami.

  • Celý postup nájdeš SEM

Kuchár/ka

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept