Kura na paprike

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
75 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kura môžte urobiť na neskutočne veľa spôsobov. Toto je jeden z tých chutnejších spôsobov.Deni
Kura na paprike
Kuchár/ka: Deni
videní 293
03.07.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
4 KS Kuracie prsia
200 ml Smotana na varenie
50 g Maslo
40 g Múka hladká
1 KS Cibuľa
1 štipka Soľ (podľa chuti)
2 ČL Červená paprika sladká (podľa chuti)
Postup prípravy pre Kura na paprike
  1. 1

    Cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kocky.

  2. 2

    Na masle osmažíme jemne nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa zlatistá, vmiešame sladkú mletú papriku. Po spenení zalejeme trochou vody cca 3 dl, pridáme osolené kuracie prsia v celku a dusíme. Pri dusenú kuracie prsia obraciame a podlievame vodou podľa potreby.

  3. 3

    Omáčku přecedíme na porce kuřete a prohřejeme. Mekké kuracie prsia vyberieme, šťavu zahustíme zápražkou, ktorú sme si pripravili z múky a masla vo vedľajšej miske tak, že rozpražíme maslo a pridáme múku. Zahustenú omáčku povaríme ešte asi 20 minút.Na koniec zalejeme smotanou, necháme zovrieť a dochutíme soľou alebo korením.

  4. 4

    Kuracie prsia na taniery polejeme omáčkou a podávame s ryžou, cestovinou alebo zemiakmi.

Zdroj: tefal.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Cuketové guličky so zemiakovou kašou
Bravčová krkovička s mandarínkami na sladko
Kuracie plátky (stehná) so šunkou, údeným syrom a tatarkové zemiaky
Bravčové karé na hrášku
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s cestovinami
Bolonské špagety
Jánošíkov tanier
Bebe koláč nepečený
Jahňací chrbát na rozmaríne so špenátom
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf