Holandský rezeň

Hodnotenie (5/5)
4
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Holandský rezeň
Kuchár/ka: Deni
videní 1038
27.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
550 g Bravčový bôčik (bez kostí)
2 dl Olej (na pečenie)
1 dl Mlieko polotučné
200 g Eidam tehla
2 štipka Čierne korenie mleté
1 ČL Soľ
1 štipka Muškátový kvet
Trojobal
Množstvo Ingrediencia
2 KSVajce slepačie
3 hrsťStrúhanka
3 hrsťMúka hladká
Postup prípravy pre Holandský rezeň
  1. 1

    Bôčik očistíme a zbavíme kože. Pokiaľ je potrebné odstraníme z bôčiku zbytky kostí a chrupavky. Pripravené mäso nakrájame na kúsky ktoré môžme pomlieť. Bôčik môžme nahradiť aj bravčovým plieckom.

  2. 2

    Namleté mäso osolíme, zmiešame s mliekom a zakryjeme fóliou aby do nej nevnikol vzduch a mäso necháme v chladničke uležať.

  3. 3

    Zatiaľ si nastrúhame syr a pripravíme trojobal z múky, vajec a strúhanky.

  4. 4

    Do uležaného mäsa vmiešame syr, podľa chuti a zmes opepríme, a okoreníme muškovitými orechom. Potom z mäsa vytvarujeme placky. Placky postupne obalujeme v múke, vajciach a strúhanke.

  5. 5

    V panvici si rozpálime olej a obalené holandské rezne smažíme z oboch strán do zlatistá.

  6. 6

    Vhodnou prílohou sú zemiaky v akejkoľvek úprave s ľahkým zeleninovým šalátom.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Šošovicový prívarok so zemiakmi a párkom
Domáce Housky alebo žemle
Tiramisu roláda špeciál
Výborný nepečený piškótový tunel s broskyňami
Karfiolové fašírky
Veselé šišky z mletého mäsa a zemiakové pyré
Hovädzie znojemské mäso s ryžou
Mini langoše
Teľacie závitky na hrubozrnnej horčici s ryžou
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf