Chilli con carne

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Chilli con carne
Kuchár/ka: Deni
videní 226
26.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Cibuľa
500 g Mleté mäso (hovädzie ideálne)
150 g Fazuľa farebná škrvnitá
5 strúčik Cesnak
1 KS Paprika červená
2 štipka Čierne korenie mleté
2 KS Čili paprika (podľa chuti)
500 ml Hovädzí vývar (podľa chuti)
3 KS Paradajka
2 štipka Soľ
2 štipka Čili korenie mleté (podľa chuti)
Postup prípravy pre Chilli con carne
  1. 1

    Fazule si deň predtým namočíme do vody. Kľudne aj 2 dni. Paradajky nakrojíme a naparíme aby sa lepšie lúpali. Komu nevadí šupka z paradajok nemusí. A dužinu alebo aj so šupkou nasekáme na drobno. Ďalej si prihrejeme vývar aby bol teplý.

  2. 2

    Cibuľu a cesnak olúpeme. Cibuľu nakrájame na jemno a cesnak nakrájame na plátky. V hlbšej panvici si rozpálime olej, vysypeme tam cibuľu a opečieme do zlatistá. Pridáme cesnak a ihneď mleté mäso. Spolu všetko restujeme kým sa mäso nerozpadne na drobné kúsky. Potom pridáme fazuľu s paradajkami, krátko opečieme a zalejeme horúcim vývarom. Podľa chuti osolíme a okoreníme čiernym korením, čili korením. Zmes prikryjeme a za občasného miešania dusíme pokiaľ nie sú fazule mäkké.

  3. 3

    Zatiaľ si očistíme čili papričky s paprikou a nasekáme na jemno.

  4. 4

    Keď sú fazule mäkké, pridáme papriky a krátko podusíme. Chilli con carne vydusíme do požadovanej konzistencie alebo zahustíme kukuričnou múkou 1-2 PL, ktorú si rozmiešame vopred vo vode

  5. 5

    Chilli con carne podávame s ryžou alebo s chlebom.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Minútkové špagety s kyslou smotanou
Koláč z kyslého mlieka
Kuracie prsia plnené brokolicou a syrom
Pečené kurča so zemiakmi - jednoducho
Linecké keksy
Výborný hrnčekový čokoládový koláč
Plnená paprika
Mexické hovädzie mäso
Zemiakové placky plnené Hermelínom
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf