Zapekané cestoviny s kuracím mäsom

Hodnotenie (4.6/5)
12
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Zapekané cestoviny s kuracím mäsom
videní 6841
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Cestoviny
500 g Kuracie prsia
4 strúčik Cesnak
50 ml Mlieko polotučné
300 ml Smotana na varenie
200 g Mozzarella
2 PL Pesto (bazalkové)
2 KS Vajce slepačie
3 KS Paradajka
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
  Soľ (podľa chuti)
  Olej (na pečenie)
  Bazalka (podľa chuti)
  Maslo (na vymastenie)
Postup prípravy pre Zapekané cestoviny s kuracím mäsom
  1. 1

    Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a prepláchneme studenou vodou.

  2. 2

    Cesnak olúpeme a prelisujeme. Kuracie prsia nakrájame na malé kocky. Do rozohriateho oleja vložíme cesnak, pridáme kuracie kúsky a z prudka opečieme, osolíme a opepríme.

  3. 3

    Uvarené cestoviny premiešame s bazalkovým pestom a rozpusteným maslom.

  4. 4

    Pripravíme si zapekaciu misu a naplníme cestovinami a mäsom. Paradajku nakrájame na tenké kolieska a poukladáme na cestoviny. Taktiež mozzarelu nakrájame na plátky a rozložíme na paradajky po celej ploche.

  5. 5

    Do smotany prilejeme mlieko, pridáme soľ, vajce, trochu nasekanej bazalky a rozmiešame. Následne polejeme cestoviny v zapekacej mise

  6. 6

    Misu vložíme do rozohriatej rúry na 150°C a pečieme po dobu 30 minút. Po upečení môžme ozdobiť lístkami bazalky.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Kuracie prsia na prírodno, ryža a mrkvový šalát
Najlepšie kura na smotane a domáce halušky
Kuracie slimáky na špajli so zemiakovou kašou
Pečený bravčový bôčik
Ovocný koláč s tvarohom
Kurací plátok na prírodno so šampiňónmi
Šošovicová polievka
Mrkvovo jablkový šalát
Domáci zemiakový guláš s klobásou
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf