listok
Deni 

Porcií 4
Minút 90
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 5 696 x
Lasagne s mäsom

Základ a omáčka

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    papriky a paradajky umyjeme a nakrájamé na malé kocky. Cibuľu a cesnak tiež nakrájame na drobno. ďalej tvrdý syr eidam nakrájame na väčšie plátky a naopak udený syr nastrúhame na jemno.

  • Krok 2.

    Na panvici rozpálime olej a opečieme cibuľku do zlatistá. Potom pridáme mleté mäso a orestujeme ho. Po niekoľkých minútach pridáme kečup, soľ, čierné korenie, bazalku a na drobno nakrájaný cesnak 5 strúčikov.

  • Krok 3.

    Následne si pripravíme bešamelovú omáčku. Na panvici a miernom ohni rozpustíme maslo, posypeme múkou. Zalejeme to mliekom a povaríme, aby omáčka trochu zhustla. Omáčka na lasagne by ale nemala byť veľmi hustá.Na koniec do omáčky vmiešame žĺtok trochu soli ešte kúsok povaríme a odstavíme.

  • Krok 4.

    Pekáč vymastíme tukom alebo olejom a na dno nalejeme bešamelovú omáčku. Do nej poukladáme lasagne (ak používate predvarené lasagne tak ich netreba variť). Lasagne prilejeme trochou bešamelovej omáčky, posypeme vrstvou tvrdého syru eidamu a na to dáme vrstvu mäsové zmesi. Dáme ďalšiu vrstvu cestovín a zopakujeme predchodzí postup - na lasagne dáme bešamelovú omáčku, tvrdý syr a mleté mäso. Vrstvenie zakončime lasagnami , ktoré len jemne polejeme omáčkou a zmesou udeného syra, ktorú pripravíme rozšľahaním jedného vajíčka s ostatného bielka. K tomu pridáme nadrobno nastrúhany udený syr, bazalku, cesnak a štipku soli. A touto zmesou na koniec vrch lasagni polejeme.

  • Krok 5.

    Lasagne pečieme v zakrytom pekáči pri teplote 180°C cca 45 minút. Ku koncu pečenia môžme vrch odkryť aby sa kúsok lasagne opiekli z vrchu.

Kuchár/ka

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept