Lasagne s mäsom

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
90 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Lasagne s mäsom
Kuchár/ka: Deni
videní 330
17.06.2018
Základ a omáčka
Množstvo Ingrediencia
300 g Lazane
60 g Maslo
1 KS Vaječný žĺtok
50 g Múka hladká
1 l Mlieko polotučné
Náplň 1
Množstvo Ingrediencia
2 KSParadajka
500 gMleté mäso
1 PLOlej
2 KSCibuľa
12 PLKečup
5 strúčikCesnak
2 KSPaprika červená
1 ČLBazalka
Náplň 2
Množstvo Ingrediencia
150 gEidam tehla
Náplň 3
Množstvo Ingrediencia
100 gGouda syr udený
1 strúčikCesnak
1 KSVajce slepačie
Postup prípravy pre Lasagne s mäsom
  1. 1

    papriky a paradajky umyjeme a nakrájamé na malé kocky. Cibuľu a cesnak tiež nakrájame na drobno. ďalej tvrdý syr eidam nakrájame na väčšie plátky a naopak udený syr nastrúhame na jemno.

  2. 2

    Na panvici rozpálime olej a opečieme cibuľku do zlatistá. Potom pridáme mleté mäso a orestujeme ho. Po niekoľkých minútach pridáme kečup, soľ, čierné korenie, bazalku a na drobno nakrájaný cesnak 5 strúčikov.

  3. 3

    Následne si pripravíme bešamelovú omáčku. Na panvici a miernom ohni rozpustíme maslo, posypeme múkou. Zalejeme to mliekom a povaríme, aby omáčka trochu zhustla. Omáčka na lasagne by ale nemala byť veľmi hustá.Na koniec do omáčky vmiešame žĺtok trochu soli ešte kúsok povaríme a odstavíme.

  4. 4

    Pekáč vymastíme tukom alebo olejom a na dno nalejeme bešamelovú omáčku. Do nej poukladáme lasagne (ak používate predvarené lasagne tak ich netreba variť). Lasagne prilejeme trochou bešamelovej omáčky, posypeme vrstvou tvrdého syru eidamu a na to dáme vrstvu mäsové zmesi. Dáme ďalšiu vrstvu cestovín a zopakujeme predchodzí postup - na lasagne dáme bešamelovú omáčku, tvrdý syr a mleté mäso. Vrstvenie zakončime lasagnami , ktoré len jemne polejeme omáčkou a zmesou udeného syra, ktorú pripravíme rozšľahaním jedného vajíčka s ostatného bielka. K tomu pridáme nadrobno nastrúhany udený syr, bazalku, cesnak a štipku soli. A touto zmesou na koniec vrch lasagni polejeme.

  5. 5

    Lasagne pečieme v zakrytom pekáči pri teplote 180°C cca 45 minút. Ku koncu pečenia môžme vrch odkryť aby sa kúsok lasagne opiekli z vrchu.

Zdroj: recepty.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Morčacie prsia zapekané so zeleninou
Bryndzové halušky
Pečené kuracie stehná
Kakaovo-škoricové osie hniezda
Ovocný šalát
Zapekané guľky v paradajkovej omáčke so syrom
Morčacie mäso na paprike s cestovinami
Mandarinkové kocky
Bebe koláč nepečený
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf