Pečený bravčový bôčik

slide
  • Porcie: 4
  • Typ : Jednoduchý
  • Príprava : 120 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj : recepty.sk
Pozor Súťaž!
Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre
(4.75 / 5)
  • Vhodné na : Obed


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Bravčový bôčik s kožou umyjeme a na vrch narežeme štvorčeky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Cesnak tiež olúpeme a polovicu prelicujeme, druhu polovicu nakrájame na tenké pásiky. Cesnak zmiešame so šalviou a mletou sladkou paprikou.

  • Krok 2.

    Mäso osolíme, okoreníme a do zárezov vtlačíme cesnak. Bôčik vložíme do pekáča kožou dole a pečieme pri 180°C cca 30 minút. Potom mäso otočíme a potrieme zmesou ktorú sme si pripravili a kečupom. Bôčik zasypeme cibuľou a podlejeme vývarom ak nemáme tak vodou a pečieme do mäkka. Občas polejeme vlastnou šťavou.

  • Celý postup nájdeš SEM

Kuchár/ka

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.