Pečený bravčový bôčik

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
120 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Deni
videní 1000
16.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
750 g Bravčový bôčik
1 strúčik Cesnak
5 KS Cibuľa
1 ČL Červená paprika sladká
  Soľ (podľa chuti)
1 ČL Rasca
1 štipka Šalvia
3 PL Kečup
  Vývar (podľa potreby)
Postup prípravy pre Pečený bravčový bôčik
  1. 1

    Bravčový bôčik s kožou umyjeme a na vrch narežeme štvorčeky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Cesnak tiež olúpeme a polovicu prelicujeme, druhu polovicu nakrájame na tenké pásiky. Cesnak zmiešame so šalviou a mletou sladkou paprikou.

  2. 2

    Mäso osolíme, okoreníme a do zárezov vtlačíme cesnak. Bôčik vložíme do pekáča kožou dole a pečieme pri 180°C cca 30 minút. Potom mäso otočíme a potrieme zmesou ktorú sme si pripravili a kečupom. Bôčik zasypeme cibuľou a podlejeme vývarom ak nemáme tak vodou a pečieme do mäkka. Občas polejeme vlastnou šťavou.

  3. 3

    Mäkké mäso vyberieme a nakrájame na porcie, a podávame so zemiakmi alebo knedľou. K tomu sa hodí taktiež kyslá kapusta alebo špenát. Bôčik môžme jesť aj za studena s chlebíkom

Zdroj: recepty.sk

Pridaj komentár

Vyberáme pre teba
Kuracie prsia na karí s tarhoňou
Najlepší domáci zemiakový prívarok s fašírkou
Plnené Tortillové košíky syrom a dobrotou
Bravčové kocky na hrášku s tarhoňou
Koláčik Zebra ako kvapkaná torta
Šampiňónová dubáková krémová polievka
Závin z lístkového cesta so syrom, šunkou a paprikovými očkami
Zapekané cestoviny s mletým mäsom
Kuracie prsia v cestíčku so smotanovými zemiakmi
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf