Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 KS | Cibuľa |
1 PL | Múka hladká |
1 KS | Králik |
1 ČL | Rasca |
100 g | Maslo |
  | Soľ (podľa chuti) |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
  | Kapusta kyslá |
  | Knedlík |
Pekáč vymastíme maslom alebo môžme použiť masť. Olúpeme cibuľu a nakrájame na kolieska. Nakrájanú cibuľu následne rozložíme na pekáč. Olúpeme tiež cesnak a prelisujeme ho.
Očisteného a rozporcovaného králika dáme do pekáča s cibuľou. Mäso nasolíme nasolíme a potrieme prelisovaným cesnakom, posypeme rascou a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme pomaly pri 150°C asi 2,5 hodiny ale aj viac. Počas pečenia mäso obraciame, polievame šťavou a občas podlejeme vodou. A pečieme do mäkka.