Pečený králik

Hodnotenie (4.7/5)
3
Čas prípravy
160 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Pečený králik
videní 300
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Cibuľa
1 PL Múka hladká
1 KS Králik
1 ČL Rasca
100 g Maslo
  Soľ (podľa chuti)
príloha
Množstvo Ingrediencia
 Kapusta kyslá
 Knedlík
Postup prípravy pre Pečený králik
  1. 1

    Pekáč vymastíme maslom alebo môžme použiť masť. Olúpeme cibuľu a nakrájame na kolieska. Nakrájanú cibuľu následne rozložíme na pekáč. Olúpeme tiež cesnak a prelisujeme ho.

  2. 2

    Očisteného a rozporcovaného králika dáme do pekáča s cibuľou. Mäso nasolíme nasolíme a potrieme prelisovaným cesnakom, posypeme rascou a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme pomaly pri 150°C asi 2,5 hodiny ale aj viac. Počas pečenia mäso obraciame, polievame šťavou a občas podlejeme vodou. A pečieme do mäkka.

  3. 3

    Králika podávame s knedlíkom kyslou kapustou, alebo červenou kapustou. No môžme pouvažovať aj nad ryžou či zemiakmi.

Zdroj: pluska.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Plnená paprika
Paradajková polievka so syrom mozzarellou
Lievance s jahodovou polevou
Pstruh na masle
Zapečené kuracie prsia so syrom a zemiakmi
Kurací perkelt s haluškami
Cestoviny s kuracím alebo sójovým mäsom
Grilovaná krkovička a opekané zemiaky
Kuracie prsia na prírodno, ryža a mrkvový šalát
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf