Španielske vtáčky

Hodnotenie (5/5)
4
Čas prípravy
150 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Španielske vtáčky
Kuchár/ka: Deni
videní 438
15.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Cibuľa
8 plátok Hovädzie zadné
1 ČL Soľ
1 ČL Čierne korenie mleté
4 PL Bravčová masť
Náplň
Množstvo Ingrediencia
8 PLHorčica plnotučná
2 KSVajce slepačie
4 KSUhorky nakládané
2 KSŠpekáčky
8 plátokSlanina
Omáčka
Množstvo Ingrediencia
3 PLŠťava z kyslých uhoriek
1 KSVajce slepačie
4 KSUhorky nakládané
 Pitná voda
3 PLMúka hladká
1 kockaBujón hovädzí
 Soľ (na dochutenie)
 Čierne korenie mleté (na dochutenie)
Postup prípravy pre Španielske vtáčky
  1. 1

    Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky. Plátky mäsa naklepeme. Naklepané plátky osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Vajcia uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a dve z nich nakrájame na štvrtinky. Zavárané uhorky nakrájame na polky. Taktiež špekáčky nakrájame na štvrtinky.

  3. 3

    Plátky mäsa potrieme horčicou a na každý plátok položíme plátok anglickej slaniny. Do stredu položíme štvrťku vajca, špekáčky, uhorky a plátok zvinieme. Pomocou nitky zvinutý plátok dobre omotáme a zaviažeme aby sa počas pečenia nerozpadol.

  4. 4

    Olúpeme cibuľu a nakrájame nadrobno. Na panvici rozohrejeme masť a opražíme cibuľu. Ak je cibuľa opražená do zlatistá vložíme vtáčky a z každej strany ich opečieme.

  5. 5

    Medzitým si v rýchlovarnej kanvici uvaríme vodu a nalejeme ju do hrnca s kockou bujónu a dobre rozmiešame. Vzniknutý vývar nalejeme na opečené vtáčky, zamiešame a zakryjeme. Za občasného premiešania necháme asi 90-120 minút dusiť.

  6. 6

    Ostatné vajíčka a uhorky na krájame na kocky. Vtáčky vyberieme z hrnca a pridáme uhorky a vajcia, ktoré sme si nakrájali. Vo vode si rozmiešame múku, soľ, korenie a nalejeme do omáčky. Prilejeme nálej z uhoriek a za občasného miešania povaríme cca 20 minút. Podľa chuti dosolíme a doprepríme.

  7. 7

    Príloha môže byť napríklad ryža alebo varené zemiaky.

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Škvarkové pagáče
Marinované kuracie prsia
Zemiakové placky plnené kuracím mäsom
Mexické hovädzie mäso
Karfiolove placky
Kuracie kari soté s horčicou
Kurací srnčí chrbát
Rýchly jablkový bochník
Zemiakové placky plnené Hermelínom
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf