Videné: 4 814 x
kačku opláchneme studenou vodou a položíme na pekáč. Kačku aj pekáč potrieme olejom. Kačkú následne posypeme rascou, soľou a zázvorom. Prikryjeme vrchom pekáča a vložíme do rúry cca na 50 minút pri teplote 150°C.
Keď mäso zmäkne až potom ju otočíme. Vrch pekáča zložíme dole a pečieme ďalej bez vrchu ďalších 45 minút záleží na veľkosti. Opekáme do chrumkava, kým nie je zlatistá. Počas pečenie kačku prepichujeme aby z nej lepšie vytekala masť. A čerstvo vypečenú masť odoberáme do inej nádoby z pekáča. Necháme iba šťavu.
Vypečenú masť z kačky, ktorú sme sme odoberali zalejeme horúcou vodou pridáme múku a necháme chvíľu povariť.
Pečenú kačku naporcujeme a podávame s kysnutím alebo zemiakovým knedlíkom, červenou kapustou pripravenou na sladko kyslo alebo špenátom. Vypečenú masť použijeme ako polevu na tanier. Prípadne na chlieb.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept
Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.