Pečená kačka

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
150 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Deni
videní 1187
10.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Kačka
1 PL Múka hladká
1 ČL Rasca
1 ČL Zázvor
1 ČL Soľ
400 g Kapusta kyslá (alebo červená)
1 KS Knedlík
1 dl Olej
Postup prípravy pre Pečená kačka
  1. 1

    kačku opláchneme studenou vodou a položíme na pekáč. Kačku aj pekáč potrieme olejom. Kačkú následne posypeme rascou, soľou a zázvorom. Prikryjeme vrchom pekáča a vložíme do rúry cca na 50 minút pri teplote 150°C.

  2. 2

    Keď mäso zmäkne až potom ju otočíme. Vrch pekáča zložíme dole a pečieme ďalej bez vrchu ďalších 45 minút záleží na veľkosti. Opekáme do chrumkava, kým nie je zlatistá. Počas pečenie kačku prepichujeme aby z nej lepšie vytekala masť. A čerstvo vypečenú masť odoberáme do inej nádoby z pekáča. Necháme iba šťavu.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: cookstr.com

Pridaj komentár

Vyberáme pre teba
Bravčové medailónky v slaninke
Pečený bôčik s dusenou karí mrkvou
Kurací perkelt s haluškami
Mäsové guľky
Kuracie krídelka s tymianom
Plnené bravčové závitky
Bolonské cestoviny s bešamelovou omáčkou
Restovaná kuracia pečeň
Syrovo smotanové cestoviny so šunkou
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie