Pečená kačka

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
150 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Pečená kačka
Kuchár/ka: Deni
videní 266
10.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Kačka
1 PL Múka hladká
1 ČL Rasca
1 ČL Zázvor
1 ČL Soľ
400 g Kapusta kyslá (alebo červená)
1 KS Knedlík
1 dl Olej
Postup prípravy pre Pečená kačka
  1. 1

    kačku opláchneme studenou vodou a položíme na pekáč. Kačku aj pekáč potrieme olejom. Kačkú následne posypeme rascou, soľou a zázvorom. Prikryjeme vrchom pekáča a vložíme do rúry cca na 50 minút pri teplote 150°C.

  2. 2

    Keď mäso zmäkne až potom ju otočíme. Vrch pekáča zložíme dole a pečieme ďalej bez vrchu ďalších 45 minút záleží na veľkosti. Opekáme do chrumkava, kým nie je zlatistá. Počas pečenie kačku prepichujeme aby z nej lepšie vytekala masť. A čerstvo vypečenú masť odoberáme do inej nádoby z pekáča. Necháme iba šťavu.

  3. 3

    Vypečenú masť z kačky, ktorú sme sme odoberali zalejeme horúcou vodou pridáme múku a necháme chvíľu povariť.

  4. 4

    Pečenú kačku naporcujeme a podávame s kysnutím alebo zemiakovým knedlíkom, červenou kapustou pripravenou na sladko kyslo alebo špenátom. Vypečenú masť použijeme ako polevu na tanier. Prípadne na chlieb.

Zdroj: cookstr.com
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Buchty na pare
Zapekaný karfiol
Banán v čokoláde
Kávové rezy - CAFFE REZY koláč
Zapekané guľky v paradajkovej omáčke so syrom
Jablková bomba
Domáca zmrzlina
Kurací mix
Krémová brokolicová polievka
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf