Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 KS | Kačka |
1 PL | Múka hladká |
1 ČL | Rasca |
1 ČL | Zázvor |
1 ČL | Soľ |
400 g | Kapusta kyslá (alebo červená) |
1 KS | Knedlík |
1 dl | Olej |
kačku opláchneme studenou vodou a položíme na pekáč. Kačku aj pekáč potrieme olejom. Kačkú následne posypeme rascou, soľou a zázvorom. Prikryjeme vrchom pekáča a vložíme do rúry cca na 50 minút pri teplote 150°C.
Keď mäso zmäkne až potom ju otočíme. Vrch pekáča zložíme dole a pečieme ďalej bez vrchu ďalších 45 minút záleží na veľkosti. Opekáme do chrumkava, kým nie je zlatistá. Počas pečenie kačku prepichujeme aby z nej lepšie vytekala masť. A čerstvo vypečenú masť odoberáme do inej nádoby z pekáča. Necháme iba šťavu.