Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
0.5 Kg | Sekaná |
1 Kg | Zemiaky |
0.5 l | Mlieko plnotučné |
2 PL | Múka hladká |
1 KS | Cibuľa |
2 ČL | Soľ |
3 ČL | Kôpor |
100 g | Maslo |
0.5 dl | Olej |
Na kocky nakrájané zemiaky dáme variť s 1 čajovou lyžičkou soli. Nevadí keď sa trošičku rozvaria. Keď už sú mäkké tak ich zcedíme, pridáme maslo cca 70g a tie popučíme pučítkom :) ... Počas toho pridáme cca 2 decilitre mlieka (v pohode studené). Miešame kým nemáme konzistenciu bez hrudiek.
Nadrobno nakrájanú cibuľku pražíme na oleji do zlatistá a pridáme pol litra mlieka a cca 1 čajovú lyžičku mlieka. Privedieme k varu a na slabom ohni pridáme pomaličky múku tak, že si ju pripravíme do pohára so studenou vodou. cca pol hrnčeka vody a hladká múka. Tu teda vlejeme pomaly za stáleho miešania do mlieka až kým nám omáčka nezhustne. Nakoniec pridáme kôpor (korenie). Niekto pridáva aj kúsok cukru.