Sekaná s kôprovou omáčkou a pyré

Hodnotenie (5/5)
4
Čas prípravy
40 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Sekaná s kôprovou omáčkou a pyré
Kuchár/ka: Peter
videní 312
09.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
0.5 Kg Sekaná
1 Kg Zemiaky
0.5 l Mlieko plnotučné
2 PL Múka hladká
1 KS Cibuľa
2 ČL Soľ
3 ČL Kôpor
100 g Maslo
0.5 dl Olej
Postup prípravy pre Sekaná s kôprovou omáčkou a pyré
  1. 1

    Na kocky nakrájané zemiaky dáme variť s 1 čajovou lyžičkou soli. Nevadí keď sa trošičku rozvaria. Keď už sú mäkké tak ich zcedíme, pridáme maslo cca 70g a tie popučíme "pučítkom" :) ... Počas toho pridáme cca 2 decilitre mlieka (v pohode studené). Miešame kým nemáme konzistenciu bez hrudiek.

  2. 2

    Nadrobno nakrájanú cibuľku pražíme na oleji do zlatistá a pridáme pol litra mlieka a cca 1 čajovú lyžičku mlieka. Privedieme k varu a na slabom ohni pridáme pomaličky múku tak, že si ju pripravíme do pohára so studenou vodou. cca pol hrnčeka vody a hladká múka. Tu teda vlejeme pomaly za stáleho miešania do mlieka až kým nám omáčka nezhustne. Nakoniec pridáme kôpor (korenie). Niekto pridáva aj kúsok cukru.

  3. 3

    Na panvici si pripravíme nakrájanú sekanú na kúsku oleji tak ako je na fotke. Všetky kroky som robil naraz. Je to veľmi jednoduché, lacné a chutné jedlo. Dobrú chuť

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Peter Lauf
Ja Rád Varím a preto vznikol aj tento WEB :)
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Bravčová krkovička s cibuľou
Bravčová roláda s jogurtovou omáčkou
Gnocchi so sušenými paradajkami
Bravčová panenka so špenátom na hubovom ragú
Frankfurtská polievka s párkom
Zapekané cestoviny s mletým mäsom
Pstruh s cesnakom a bylinkami
Sviečková z bravčového karé s knedlíkom
Špenátová s vajíčkom
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf