Morčacie prsia zapekané so zeleninou

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
70 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 3 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Morčacie prsia zapekané so zeleninou
videní 984
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Morčacie prsia
50 g Brokolica
4 KS Cherry paradajky
1 KS Paprika červená
100 g Kukurica
200 g Zemiaky
1 ČL Soľ
1 ČL Bazalka
Postup prípravy pre Morčacie prsia zapekané so zeleninou
  1. 1

    Na prípravu tohto jedla si ako prve pripravíme naše morčacie prsia. Nakrájame si ich na rovnomerne plátky ( ako rezne ) a vyklepeme ich aby sme ich mali dostatočne veľké, jemne osolíme a odložíme si ich zatiaľ na bok kým si pripravíme zeleninu na plnenie. Brokolicu si predvarime vo vriacej vode ( stačí ju vložiť do vriacej vody na 2 minútky ), cherry paradajky prekrojíme na polovicu a papriku nakrájame pozdĺž aby nám vznikli kolečka. Keď mame zeleninu pripravenú môžme začať plniť.

  2. 2

    Ako prve som si na morčacie dal kolečko papriky a do nej som vložil cherry paradajku aby sa mi paradajka pri pečeni neroztiekla mimo, ďalej pridáme čajovú lyžičku sladkej kukurice a jednu stonku brokolice cele to ešte jemne okoreníme bazalkou. Morčacie zatočíme do rolky aby sa nám zelenina uprostred cela obalila a okraje sme mali zavreté. Zviažeme to nitkou alebo môžete použiť špáradla ako ja. Tento postup opakujeme podľa počtu plátkov ktoré sme si pripravili :) Rolky uložíme na pekáč na ktorý si pred tým nalejeme olivový olej ( rovnomerne na cely pekáč aby sa nám to nepripieklo, môžete použiť aj bravčovú masť poprípade papier na pečenie

  3. 3

    Opláchneme si zemiaky nakrájame na malé kolečka alebo kocky a pridáme ich na pekáč s našim mäsom. Zemiaky okoreníme (korením na pečene zemiaky) a cele to ešte jemne osolíme.Cele to vložíme do rúry ktorú sme si pred tým predhriali na 200 stupňov a pečieme to 25 minút následne prepneme na funkciu gril a pečieme to ďalej 15 minút.Ja som si na pekáč pridal ešte ako bonus klobásky na grilovanie, kedže nám záčina ta grilovacia sezóna môžte si to takto dochutiť

  4. 4

    Keď to mame pripravene stačí len naservírovať a zjesť. Ja som si k tomu dal ešte aj chutný rukolový šalát ktorý nájdete tiež na tejto stránke v sekcii Šaláty ( výborne sa k tomu hodil ).

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Bravčové karé plnené sušenými marhuľami s mandľovou omáčkou
Struková mliečna polievka
Syrová roláda s kuracími prsiami a hubami
Mrkvovo jablkový šalát
Maďarský guľáš
Domáce Housky alebo žemle
Hovädzia roštenka s jasmínovou ryžou a červená quinoa
Zdravé zeleninové rizoto
Špagety s petržlenovou vňaťou
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf