Morčacie v sójovej omáčke

Hodnotenie (5/5)
1
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 2 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Morčacie v sójovej omáčke
videní 539
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
400 g Morčacie mäso
30 Kvapka Sójová omáčka (podľa chuti)
1 PL Olej olivový
1 štipka Soľ
1 štipka Mexické korenie
1 štipka Majorán
300 g Ryža
Šalát
Množstvo Ingrediencia
8 KSCherry paradajky
1 KSCibuľka lahôdková
1 KSPaprika červená
1 KSUhorka šalatová
1 plechovkaKukurica
1 štipkaSoľ
1 štipkaKorenie na paradajky a mozzarellu
Postup prípravy pre Morčacie v sójovej omáčke
  1. 1

    Ako prvé si pripravíme menšiu nádobu do ktorej si dáme marinovať mäso. Morčacie mäsko si opláchneme nakrájame na pásiky poprípade kocky a vložíme do tejto pripravenej nádoby. Mäso si ako prve dobre osolíme ďalej okoreníme mexickým korením ( dostať ho kúpiť v obchode ) v prípade, že nemáme k dispozícii takéto mexické korenie použijeme iné koreniny podla fantázie :) Keď ho už mame dobre okorenené prelejeme ho sójovou omáčkou a dôkladne premiešame aby sa nám mäso dobre nacuclo . Ako posledne pridávame olivový olej , Ja osobne používam olivový olej dosť veľa ale postačí keď ho len tak jemne prelejete :) Keď to mame cele pripravene necháme to v chladničke marinovať 24 hodín aby nám mäso dobre prešlo touto marinádou.

  2. 2

    Zoberieme si menši hrniec na prípravu ryže. Ja ryžu robievam nasledujúcim spôsobom : Ryžu si nasypem do sitka a dôkladne prepláchnem vo vode, následne nechám odkvapkať aby som v nej nemal veľa vody. Do hrnca si nalejem asi cca 1 polievkovú lyžicu olivového oleja a nechám olej rozohriať na strednom plameni. Keď mam olej dostatočne zohriaty pridám ryžu a za stáleho miešania ju opražím. Osolím, pridám majorán a zalejem to vodou tak aby voda bola cca asi 1 centimeter nad úrovňou ryže. Hrniec zakryjem pokrievkou a počkám kým mi začne vrieť voda, ešte raz to premiešam a znížim plameň. Zakryte to nechám variť asi cca 8 minút ( zaleží od množstva ryže a vody čim viac vody tým viac minút ). Keď sa nám na vrchu začnú robiť bublinky ryža za chvíľu bude hotová necháme ju ešte asi minútku variť keď to prestane bublinkovať vypneme ju.

  3. 3

    Medzitým ako sa nám robí ryža vieme využiť čas na prípravu šalátu.Takže zeleninu si opláchneme ako prve si nakrájame cherry paradajky na malé kocky a vložíme to do misky kde budeme šalát miešať. Paradajky si osolíme a okoreníme ( korením na paradajky dostať to v Lidli ). Ďalej len pridáme nakrájanú papriku uhorku a cibuľku. Cele to premiešame a na koniec pridáme kukuričku, znova premiešame a šalát máme hotový :)

  4. 4

    Šalát aj ryžu mame hotovú takže už nám zostava len mäso :)Na panvici si necháme rozpáliť olej ( ja používam olivový ), keď ma panvica dostatočnú teplotu a je dobre rozpálená pridáme na ňu naše marinované mäso a cele to sprudka pražíme z každej strany aby sa nám dobre zatiahlo. Keď sa nám mäso zatiahne a začne chytať hnedú farbu jemne znížime plameň a pražíme to ešte cca 5 až 7 minút aby mäso chytilo zlato-hnedú farbu. Všetko mame hotové takže už len naservírujeme na tanier a podávame.Prajem vám dobru chuť :)

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Syrové rohlíky ako slané pečivo
Kurací segedínsky guláš
Hruškovo zelerová krémová polievka
Grilovaný hermelín s medom a malinami
Kari kura so syrovou omáčkou
Dukátové buchtičky
Ryba na masle
Syrové špagety s nivou a cesnakom
Šuhajdy z bielej čokolády
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf