Bravčové na hubách

Hodnotenie (4.7/5)
3
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Deni
videní 11694
02.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
800 g Bravčové pliecko (alebo stehno)
1 dl Olej z hroznových semien
2 KS Cibuľa
1 plechovka Šampiňóny
100 g Múka hladká
150 g Ryža
0.5 ČL Soľ
0.5 ČL Čierne korenie mleté
1 štipka Rasca
Postup prípravy pre Bravčové na hubách
  1. 1

    Do hrnca dáme olej, pridáme na kocky pokrájanú cibuľku, ktorú do zlatista opražíme. Pridáme na menšie obdlžniky alebo kocky pokrájané bravčové pliecko /stehno/ a pomaly dusíme, dovtedy, pokiaľ mäso pustí šťavu. Posolíme,okoreníme,vlejeme sterilizované šampióny, zalejeme vodou, tak aby vody bolo asi 2cm nsd hladinou mäsa a hubami a dusíme.

  2. 2

    Keď je mäsko skoro mäkké, zvlášť v hrnci opražíme nasucho hladkú múku, zalejeme studenou vodou, rozmiešame a vlejeme k mäsu,čím sa omáčka zhustí. Necháme povariť aspoň 15 min. Môžeme dochutiť aj hubovým bujónom-stačí 1 kocka.

  3. 3

    Ryžu si pripravíme varenú, alebo dusenú. Kto má akú rád, ten si takú pripravý.

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

Vyberáme pre teba
Zapekaná cuketa s ryžou a mletým mäsom
Cuketový koláč s kokosom - hrnčekový
Hovädzie znojemské mäso s ryžou
Pirohy s údeným mäsom
Syrové cestoviny so šunkou a slaninou
Pečené bravčové líčka so zemiakovo-hráškovým pyré
Skvelá jemná kuracia omáčka
Bravčové v paradjkovej omáčke s hubami
Bravčová krkovička na šťave so zeleninou na masle a nové zemiaky
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie