Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
800 g | Bravčové pliecko (alebo stehno) |
1 dl | Olej z hroznových semien |
2 KS | Cibuľa |
1 plechovka | Šampiňóny |
100 g | Múka hladká |
150 g | Ryža |
0.5 ČL | Soľ |
0.5 ČL | Čierne korenie mleté |
1 štipka | Rasca |
Do hrnca dáme olej, pridáme na kocky pokrájanú cibuľku, ktorú do zlatista opražíme. Pridáme na menšie obdlžniky alebo kocky pokrájané bravčové pliecko /stehno/ a pomaly dusíme, dovtedy, pokiaľ mäso pustí šťavu. Posolíme,okoreníme,vlejeme sterilizované šampióny, zalejeme vodou, tak aby vody bolo asi 2cm nsd hladinou mäsa a hubami a dusíme.
Keď je mäsko skoro mäkké, zvlášť v hrnci opražíme nasucho hladkú múku, zalejeme studenou vodou, rozmiešame a vlejeme k mäsu,čím sa omáčka zhustí. Necháme povariť aspoň 15 min. Môžeme dochutiť aj hubovým bujónom-stačí 1 kocka.
Ryžu si pripravíme varenú, alebo dusenú. Kto má akú rád, ten si takú pripravý.