Maďarský guľáš

Hodnotenie (4.8/5)
15
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
V detskych kupeloch Lučivná, kde som pracoval .. robili tento guláš s hráškom. Moc mi chutil a verte alebo nie.. v menu lístku sa to volalo ako maďarský. Neviem prečo dávali aj hrášok.. asi kvôli deťom, lebo ho mali ozaj radi. Myslim ze by bol vhodny nazov Lučiviansky guláš.. či? :)Peter
Kuchár/ka: Peter Lauf
videní 1999
02.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Bravčové pliecko
3 KS Cibuľa
1 balenie Lečo
2 PL Bravčová masť
1 plechovka Hrášok
100 g Eidam tehla
1 ČL Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté
1 štipka Červená paprika sladká
4 strúčik Cesnak
1 balenie Knedlík
Postup prípravy pre Maďarský guľáš
  1. 1

    Očistenú a nakrájanú cibuľku speníme do zlata, pridáme nakrájané mäsko, ktoré oprážime, osolíme, okoreníme ( majorán dávame tesne pred koncom ), prikryjeme a necháme dusiť. Občas premiešame, v prípade potreby podlejeme trochou teplej vody. Keď je mäsko takmer už mäkké pridáme lečo a hrášok. Podusíme, prilejeme vodičku aby sme mali aj šťavu ku knedlíku a trošku zahustíme hladkou múkou spôsobom, že ju rozmiešame vo vode a vylejeme do mäska.

  2. 2

    Guláš necháme poriadne prevrieť, pridáme majorán, premiešame, odstavíme a naberáme na tanier. Úplne na záver už keď máme gulášik na tanieri, nastrúhame syr a papame. Dobrú chuť ;-)

Zdroj: Peter Lauf

Pridaj komentár

profil
Peter Lauf
Ja Rád Varím a preto vznikol aj tento WEB :)
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Holandský rezeň
Krémová brokolicová polievka
Chilli con carne
Zapekané gyros s cestovinami
Pstruh na provensálsky spôsob
Grilované sendviče s rozmarínovými steakmi
Farfalle so smotanovo-brokolicovou omáčkou
Cisárske trhance inak
Loďky z lístkového cesta
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf