Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 Kg | Bravčové pliecko |
3 KS | Cibuľa |
1 balenie | Lečo |
2 PL | Bravčová masť |
1 plechovka | Hrášok |
100 g | Eidam tehla |
1 ČL | Soľ |
1 štipka | Čierne korenie mleté |
1 štipka | Červená paprika sladká |
4 strúčik | Cesnak |
1 balenie | Knedlík |
Očistenú a nakrájanú cibuľku speníme do zlata, pridáme nakrájané mäsko, ktoré oprážime, osolíme, okoreníme ( majorán dávame tesne pred koncom ), prikryjeme a necháme dusiť. Občas premiešame, v prípade potreby podlejeme trochou teplej vody. Keď je mäsko takmer už mäkké pridáme lečo a hrášok. Podusíme, prilejeme vodičku aby sme mali aj šťavu ku knedlíku a trošku zahustíme hladkou múkou spôsobom, že ju rozmiešame vo vode a vylejeme do mäska.
Guláš necháme poriadne prevrieť, pridáme majorán, premiešame, odstavíme a naberáme na tanier. Úplne na záver už keď máme gulášik na tanieri, nastrúhame syr a papame. Dobrú chuť ;-)