Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
800 g | Kuracie prsia |
200 g | Šampiňóny |
1 KS | Cibuľa |
1.5 PL | Múka hladká |
10 Kvapka | Sójová omáčka (podľa chuti) |
1 štipka | Soľ |
1 štipka | Čierne korenie mleté |
1 štipka | Sušený cesnak |
1 balenie | Americké zemiaky (korenie) |
1 Kg | Zemiaky |
Opláchnuté kuracie prsia si nakrájame na plátky, ktoré opatrne a veľmi z ľahká naklepeme, osolíme a okoreníme čiernym mletým korením a sušeným cesnakom. Takto pripravené mäsko z prudka opečieme na rozohriatej masti alebo oleji. Opekáme ho z oboch strán, kým nebude mať peknú zlatistú farbu.
Opečené plátky vyberieme na tanier a do výpeku dáme nadrobno nakrájanú cibuľku a šampiňóny. Podľa potreby pridáme trošku oleja, aby nám to neprihorelo. Spražíme, poprášime hladkou múkou, ešte trošičku oprážime a zalejeme vodou. Zo začiatku za stáleho, neskôr len za občasného miešania túto omáčku varíme cca 10 minút. Samozrejme, že ju nezabudneme osoliť, okoreniť č. korením a sójovou omáčkou. Keď sa nám zdá, že je hotová, vložíme do nej opečené kuracie plátky a necháme na miernom ohni ešte zhruba 5 minút aby to celé prešlo chuťou a odstavíme.