x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.

Kurací plátok na prírodno so šampiňónmi

Mária Fiľakovská

Porcií 4
Minút 40
Náročnosť Nízka

(4.86 / 5)
Videné: 48 671 x
slide

Komentár kuchára

Výborné a zdravé kuracie plátky na prírodno. Odporúčam


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Opláchnuté kuracie prsia si nakrájame na plátky, ktoré opatrne a veľmi z ľahká naklepeme, osolíme a okoreníme čiernym mletým korením a sušeným cesnakom. Takto pripravené mäsko z prudka opečieme na rozohriatej masti alebo oleji. Opekáme ho z oboch strán, kým nebude mať peknú zlatistú farbu.

  • Krok 2.

    Opečené plátky vyberieme na tanier a do výpeku dáme nadrobno nakrájanú cibuľku a šampiňóny. Podľa potreby pridáme trošku oleja, aby nám to neprihorelo. Spražíme, poprášime hladkou múkou, ešte trošičku oprážime a zalejeme vodou. Zo začiatku za stáleho, neskôr len za občasného miešania túto omáčku varíme cca 10 minút. Samozrejme, že ju nezabudneme osoliť, okoreniť č. korením a sójovou omáčkou. Keď sa nám zdá, že je hotová, vložíme do nej opečené kuracie plátky a necháme na miernom ohni ešte zhruba 5 minút aby to celé prešlo chuťou a odstavíme.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept