Kurací mix

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kurací mix
videní 403
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
0.5 Kg Kuracie prsia
1 Kg Zemiaky
100 g Maslo
3 dl Mlieko
1 balenie Tavený syr (črievko)
2 KS Vajce
100 g Strúhanka
2 PL Múka hladká
300 ml Olej
2 PL Kečup jemný
1 PL Horčica plnotučná
1 štipka Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté
1 štipka Kurkuma
1 štipka Vegeta
1 štipka Majoránka
1 štipka Červená paprika sladká
Postup prípravy pre Kurací mix
  1. 1

    1/2 kuracích pŕs narežeme na plátky a 1/2 nakrájame na malé kocky. Kuracie kocky si pripravíme na marinovanie a to tak, že do nich pridáme kečup a horčicu a postupne koreniny podľa chuti - čierne korenie, kurkumu na zvýraznenie chuti, soľ, majorán. Poriadne zmes rozmiešame a dáme marinovať do chladničky. Čím dlhšie sa marinujú, tým výraznejšie bude mať mäsko chuť.Maximálne však večer vopred.

  2. 2

    Kuracie plátky obalíme v troj obale múka-vajcia-strúhanka a dáme ich klasicky vypražiť na rezne. Zemiaky naškrabeme, nakrájame na kocky a varíme v posolenej vode. Po uvarení vylejeme všetku vodu, rozpučíme na pyré, pridáme kúsok masla a syr bambíno. Zemiaky miešame, až kým nám nevznikne kaša. Dochutíme soľou podľa potreby.

  3. 3

    Zo zvyšných vajec urobíme na panvici omeletu. Namarinované kuracie kocky následne vypražíme do zlatistá. Dobrú chuť.

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Morčacie na smotane
Kurací mletý rezeň chrumkavý
Kuracie prsia s olivami
Makový koláč s citrónovou polevou
Pečený bôčik s dusenou mrkvou
Zapekaná ryža
Králičie ragú a domáce rezance
Výborná krémová Mrkvová polievka
Veľkonočná hrudka - videorecept
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf