Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
0.5 Kg | Kuracie prsia |
1 Kg | Zemiaky |
100 g | Maslo |
3 dl | Mlieko |
1 balenie | Tavený syr (črievko) |
2 KS | Vajce |
100 g | Strúhanka |
2 PL | Múka hladká |
300 ml | Olej |
2 PL | Kečup jemný |
1 PL | Horčica plnotučná |
1 štipka | Soľ |
1 štipka | Čierne korenie mleté |
1 štipka | Kurkuma |
1 štipka | Vegeta |
1 štipka | Majoránka |
1 štipka | Červená paprika sladká |
1/2 kuracích pŕs narežeme na plátky a 1/2 nakrájame na malé kocky. Kuracie kocky si pripravíme na marinovanie a to tak, že do nich pridáme kečup a horčicu a postupne koreniny podľa chuti - čierne korenie, kurkumu na zvýraznenie chuti, soľ, majorán. Poriadne zmes rozmiešame a dáme marinovať do chladničky. Čím dlhšie sa marinujú, tým výraznejšie bude mať mäsko chuť.Maximálne však večer vopred.
Kuracie plátky obalíme v troj obale múka-vajcia-strúhanka a dáme ich klasicky vypražiť na rezne. Zemiaky naškrabeme, nakrájame na kocky a varíme v posolenej vode. Po uvarení vylejeme všetku vodu, rozpučíme na pyré, pridáme kúsok masla a syr bambíno. Zemiaky miešame, až kým nám nevznikne kaša. Dochutíme soľou podľa potreby.