Kuracie mäso s ryžou a hranolkami

Hodnotenie (3.9/5)
12
Čas prípravy
30 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 2 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Deni
videní 9570
02.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Cibuľa
400 g Kuracie prsia (alebo morčacie)
150 g Mrazená zelenina
150 ml Mlieko polotučné
2 PL Horčica plnotučná
1 štipka Soľ
1 ČL Čierne korenie mleté
500 g Zemiaky
100 g Ryža
150 g Tavený syr
Postup prípravy pre Kuracie mäso s ryžou a hranolkami
  1. 1

    Na troške oleja si do zlatistá spražíme nakrájanú cibuľku. Pridáme na kocky nakrájané mäsko a necháme kým sa stiahne. Dáme k tomu zeleninku a necháme dusiť cca 3 minútky a zalejeme mliekom - môžeme použiť aj smotanu, ale ja som ju nemal, tak som dal len mlieko.Keď to začne vrieť pridáme si syr, buď syrokrém, bambíno alebo akýkoľvek tavený syr, ktorý nám naša chladnička ponúka. Podľa chuti osolíme, okoreníme a dochutíme približne dvomi PL plnotučnej horčice.

  2. 2

    Medzi časom si očistíme zemiaky, nakrájame na hranolky a dáme vypráža do fritézy. Ryžu si uvaríme podľa návodu. Hotové a pripravené jedlo na tanieri môžeme ozdobiť - ja som zvolil kapiu.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

Vyberáme pre teba
Hovädzia roštenka s kôprovou omáčkou
Palacinky
Morčacie na smotane
Strúhaný tvarohový
Restovaná kuracia pečeň
Pečené bravčové líčka so zemiakovo-hráškovým pyré
Roláda bez múky s krémom
Cestovinový šalát
Grilované rebrá s cibuľkou
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf