Kuracie mäso s ryžou a hranolkami

Hodnotenie (4/5)
9
Čas prípravy
30 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 2 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuracie mäso s ryžou a hranolkami
videní 5411
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Cibuľa
400 g Kuracie prsia (alebo morčacie)
150 g Mrazená zelenina
150 ml Mlieko polotučné
2 PL Horčica plnotučná
1 štipka Soľ
1 ČL Čierne korenie mleté
500 g Zemiaky
100 g Ryža
150 g Tavený syr
Postup prípravy pre Kuracie mäso s ryžou a hranolkami
  1. 1

    Na troške oleja si do zlatistá spražíme nakrájanú cibuľku. Pridáme na kocky nakrájané mäsko a necháme kým sa stiahne. Dáme k tomu zeleninku a necháme dusiť cca 3 minútky a zalejeme mliekom - môžeme použiť aj smotanu, ale ja som ju nemal, tak som dal len mlieko.Keď to začne vrieť pridáme si syr, buď syrokrém, bambíno alebo akýkoľvek tavený syr, ktorý nám naša chladnička ponúka. Podľa chuti osolíme, okoreníme a dochutíme približne dvomi PL plnotučnej horčice.

  2. 2

    Medzi časom si očistíme zemiaky, nakrájame na hranolky a dáme vypráža do fritézy. Ryžu si uvaríme podľa návodu. Hotové a pripravené jedlo na tanieri môžeme ozdobiť - ja som zvolil kapiu.

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Tiramisu do pohára
Kuracie prsia v krémovom plášti
Ovocný koláč s tvarohom
Jahňací chrbát na rozmaríne so špenátom
Šošovicový prívarok so zemiakmi a párkom
Kuracia pečeň na smotane s ryžou
Klužská (koložvárska) kapusta
Grilované kurča na japonsky pôsob
Hovädzie v paradajkovéj omáčke
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf