Kuracie mäso s ryžou a hranolkami

Hodnotenie (4/5)
8
Čas prípravy
30 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 2 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuracie mäso s ryžou a hranolkami
Kuchár/ka: Deni
videní 4250
02.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Cibuľa
400 g Kuracie prsia (alebo morčacie)
150 g Mrazená zelenina
150 ml Mlieko polotučné
2 PL Horčica plnotučná
1 štipka Soľ
1 ČL Čierne korenie mleté
500 g Zemiaky
100 g Ryža
150 g Tavený syr
Postup prípravy pre Kuracie mäso s ryžou a hranolkami
  1. 1

    Na troške oleja si do zlatistá spražíme nakrájanú cibuľku. Pridáme na kocky nakrájané mäsko a necháme kým sa stiahne. Dáme k tomu zeleninku a necháme dusiť cca 3 minútky a zalejeme mliekom - môžeme použiť aj smotanu, ale ja som ju nemal, tak som dal len mlieko.Keď to začne vrieť pridáme si syr, buď syrokrém, bambíno alebo akýkoľvek tavený syr, ktorý nám naša chladnička ponúka. Podľa chuti osolíme, okoreníme a dochutíme približne dvomi PL plnotučnej horčice.

  2. 2

    Medzi časom si očistíme zemiaky, nakrájame na hranolky a dáme vypráža do fritézy. Ryžu si uvaríme podľa návodu. Hotové a pripravené jedlo na tanieri môžeme ozdobiť - ja som zvolil kapiu.

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Bratislavské pliecko
Hovädzí steak na červenom víne s hubami
Bravčová krkovička na šťave so zeleninou na masle a nové zemiaky
Bravčové karé na hrášku
Kapustnica
Karfiolové fašírky
Kuracie prsia v cestíčku so smotanovými zemiakmi
Cuketové rezy
Kuracie placky (fotorecept)
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf