Mäsové guľky

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
25 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Mäsové guľky
videní 663
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Bravčové mleté mäso
2 KS Vajce slepačie
1 ČL Soľ
1 ČL Čierne korenie mleté
1 ČL Červená paprika sladká
  Strúhanka (na obaľovanie)
8 KS Tavený syr
300 g Zemiaky (alebo ryža ako príloha)
Postup prípravy pre Mäsové guľky
  1. 1

    Mleté mäsko si dáma do väčšej nádoby aby sme ho mohli dobre rozmiešať. Pridáme vajíčka, cca 1 ČL soli, trocha čierného korenia - podľa chuti a približne 1/2 ČL mletej sladkej papriky. Všetko kvalitne rozmiešame - najlepšie rukou

    foto receptu
  2. 2

    Pripravíme si syr. Ak máme trojuholníčky, tak každý jeden prekrojíme na menšie kúsky, alebo plátkový cheddar opatrne zrolujeme a nakrájame ako vidíte na fotkách. Keď máme všetko pripravené, tak si pod studenou vodou opláchneme ruky,aby sa nám s mäskom lepšie pracovalo. Trocha mäska si zoberieme a na dlani si ho málinko roztiahneme aby sme do stredu dali kúsok syra. Ak máme syr aj taký aj taký, tak môžeme dávať striedavo - niekde len trojuholník, niekde len cheddar a do niektorých aj jeden aj druhý a robíme guličky.

  3. 3

    Takto pripravené guličky obalíme v strúhanke a vyprážame v rozohriatom oleji alebo masti, vo fritéze alebo na panvičke cca 10 - 15 minút. Ako oblohu si pripravíme zemiačky na rôzny spôsob alebo ryžu s nejakou dobrou omáčkou a môžeme ešte ozdobiť čerstvou zeleninkou. Verím, že vám to bude chutiť

    foto receptu
Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Vyprážaný hermelín v cestíčku s brusnicami
Roláda bez múky s ananasovo-kokosovým krémom
Mäsové guľky na švédsky spôsob so zemiakovou kašou
Jablkové rezy s pudingovým krémom
Pirohy s údeným mäsom
Bravčová panenka s cibuľkou
Bravčová pečeň
Tvarohovo čokoládové čudo
Hovädzí stroganov s jasmínovou ryžou
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf