Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 Kg | Bravčové mleté mäso |
2 KS | Vajce slepačie |
1 ČL | Soľ |
1 ČL | Čierne korenie mleté |
1 ČL | Červená paprika sladká |
  | Strúhanka (na obaľovanie) |
8 KS | Tavený syr |
300 g | Zemiaky (alebo ryža ako príloha) |
Mleté mäsko si dáma do väčšej nádoby aby sme ho mohli dobre rozmiešať. Pridáme vajíčka, cca 1 ČL soli, trocha čierného korenia - podľa chuti a približne 1/2 ČL mletej sladkej papriky. Všetko kvalitne rozmiešame - najlepšie rukou
Pripravíme si syr. Ak máme trojuholníčky, tak každý jeden prekrojíme na menšie kúsky, alebo plátkový cheddar opatrne zrolujeme a nakrájame ako vidíte na fotkách. Keď máme všetko pripravené, tak si pod studenou vodou opláchneme ruky,aby sa nám s mäskom lepšie pracovalo. Trocha mäska si zoberieme a na dlani si ho málinko roztiahneme aby sme do stredu dali kúsok syra. Ak máme syr aj taký aj taký, tak môžeme dávať striedavo - niekde len trojuholník, niekde len cheddar a do niektorých aj jeden aj druhý a robíme guličky.