x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.

Zemiakové placky plnené kuracím mäsom

slide
  • Porcie: 3
  • Typ : Stredný
  • Príprava : 35 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj : Peter Lauf
Pozor Súťaž!
Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre
(5 / 5)
  • Vhodné na : Obed

Videné: 3 294 x


Zemiakové placky

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Na sucho spražíme múku, následne ju zriedime studenou vodou (2 - 3 PL múkky a cca 2dcl vody). Necháme prevrieť a prelejeme do hrnca s mäsom, kde to ešte dobre premiešame. Tesne pred koncom pridáme na kocky pokrájanú kyslú uhorku.

  • Krok 2.

    Medzi časom, kým sa nám pečú placky si pripravíme mäsko, ktorým ich budeme plniť

  • Krok 3.

    Nakrájame si cibuľku, ktorú si pekne spražíme na oleji. Keď si myslíme, že je už hotová, pridáme k nej na kocky nakrájané kuracie prsia a opražíme, kým sa mäsko nestiahne. Osolíme, okoreníme a následne na to pridáme na menšie kúsky nakrájanú kapiu a paradajku (kľudne môžeme pridať aj trocha kukurice, či už z konzervy alebo mrazenú). Podľa potreby podlejeme troškou vody a dusíme do mäkka.

  • Krok 4.

    Tesne pred koncom pridáme syrokrém, ktorý sa nám pekne rozpustí a dodá mäsku jemnú a lahodnú chuť. Pripravené placky plníme tak, že na stred si rozotrieme trocha mäska, preložíme napoly a na vrch môžeme ešte letmo prejsť syrom z črievka alebo nejakým dresingom, to už podľa vlastnej chuti a fantázie.

Kuchár/ka

chef

Ja Rád Varím a preto vznikol aj tento WEB :)

Zobraz profil

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.