Znojemský guľáš

Hodnotenie (5/5)
8
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Robila ho moja mamka a aj u nás doma zožal tiež úspech. Vrelo odporúčam :)Jarmila
Kuchár/ka: Jarmila Laufová
videní 2267
02.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Bravčové mäso (alebo hovädzie)
2 KS Cibuľa
3 KS Zavárané uhorky
3 PL Múka hladká
1 kocka Bujón hovädzí
1 ČL Soľ
1 ČL Čierne korenie mleté
150 g Ryža
Postup prípravy pre Znojemský guľáš
  1. 1

    Cibuľku nakrájame na drobno a v hrnci na rozohriatom oleji alebo masti spražíme do zlatistá. Pridáme na kocky nakrájané mäso a dusíme, kým nepustí šťavu. Pridáme čierne mleté korenie, soľ, hovädzí alebo slepačí bujón a necháme dusiť. Podľa potreby podlievame vodou aby bola zarovno s mäsom. Dusíme, kým mäsko nezmäkne.

  2. 2

    Na sucho spražíme múku, následne ju zriedime studenou vodou (2 - 3 PL múky a cca 2 dl vody). Necháme prevrieť a prelejeme do hrnca s mäsom, kde to ešte dobre premiešame. Tesne pred koncom pridáme na kocky pokrájanú kyslú uhorku.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Jarmila Laufová
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Tortellini so syrovo-špenátovou omáčkou.
Domáci KINDER mliečny rez
Kuracie rezne v cestíčku so syrovou omáčkou
Syrová roláda s kuracími prsiami a hubami
Domáci kurací Gyros
Výborná restovaná zelenina s Paccheri cestovinou a syrom
Plnená kapusta - holúbky
Fliačky s hlávkovou kapustou
Hovädzia roštenka s jasmínovou ryžou a červená quinoa
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie