Znojemský guľáš

Hodnotenie (5/5)
8
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Robila ho moja mamka a aj u nás doma zožal tiež úspech. Vrelo odporúčam :)Jarmila
Znojemský guľáš
videní 1020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Bravčové mäso (alebo hovädzie)
2 KS Cibuľa
3 KS Zavárané uhorky
3 PL Múka hladká
1 kocka Bujón hovädzí
1 ČL Soľ
1 ČL Čierne korenie mleté
150 g Ryža
Postup prípravy pre Znojemský guľáš
  1. 1

    Cibuľku nakrájame na drobno a v hrnci na rozohriatom oleji alebo masti spražíme do zlatistá. Pridáme na kocky nakrájané mäso a dusíme, kým nepustí šťavu. Pridáme čierne mleté korenie, soľ, hovädzí alebo slepačí bujón a necháme dusiť. Podľa potreby podlievame vodou aby bola zarovno s mäsom. Dusíme, kým mäsko nezmäkne.

  2. 2

    Na sucho spražíme múku, následne ju zriedime studenou vodou (2 - 3 PL múky a cca 2 dl vody). Necháme prevrieť a prelejeme do hrnca s mäsom, kde to ešte dobre premiešame. Tesne pred koncom pridáme na kocky pokrájanú kyslú uhorku.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Jarmila Laufová
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Langoše z jogurtového cesta
Bravčový perkelt s haluškami
Kapustnica
Granadiersky pochod s párkom
Zapekaná cuketa so zemiakmi a mletým mäsom
Zemiakový šalát bez majonézy
Venčeky s pudingovým krémom
Roládky z kuracích pŕs, plnené sušenými paradajkami
Veselé šišky z mletého mäsa a zemiakové pyré
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf