Znojemský guľáš

Hodnotenie (5/5)
8
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Robila ho moja mamka a aj u nás doma zožal tiež úspech. Vrelo odporúčam :)Jarmila
Kuchár/ka: Jarmila Laufová
videní 2579
02.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Bravčové mäso (alebo hovädzie)
2 KS Cibuľa
3 KS Zavárané uhorky
3 PL Múka hladká
1 kocka Bujón hovädzí
1 ČL Soľ
1 ČL Čierne korenie mleté
150 g Ryža
Postup prípravy pre Znojemský guľáš
  1. 1

    Cibuľku nakrájame na drobno a v hrnci na rozohriatom oleji alebo masti spražíme do zlatistá. Pridáme na kocky nakrájané mäso a dusíme, kým nepustí šťavu. Pridáme čierne mleté korenie, soľ, hovädzí alebo slepačí bujón a necháme dusiť. Podľa potreby podlievame vodou aby bola zarovno s mäsom. Dusíme, kým mäsko nezmäkne.

  2. 2

    Na sucho spražíme múku, následne ju zriedime studenou vodou (2 - 3 PL múky a cca 2 dl vody). Necháme prevrieť a prelejeme do hrnca s mäsom, kde to ešte dobre premiešame. Tesne pred koncom pridáme na kocky pokrájanú kyslú uhorku.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Jarmila Laufová
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Nepečené jahodové rezy
Kuracie mäso na sladko čili
Zemiakový šalát s domácou majonézou
Kokosové guličky
Kuracie na paprike s haluškami
Filet na kôprovej omáčke
Hovädzie pliecko na horčici s ryžou
Škvarkové pagáče
Bravčové soté po temešvársky
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie