Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
500 g | Bravčové mäso (alebo hovädzie) |
2 KS | Cibuľa |
3 KS | Zavárané uhorky |
3 PL | Múka hladká |
1 kocka | Bujón hovädzí |
1 ČL | Soľ |
1 ČL | Čierne korenie mleté |
150 g | Ryža |
Cibuľku nakrájame na drobno a v hrnci na rozohriatom oleji alebo masti spražíme do zlatistá. Pridáme na kocky nakrájané mäso a dusíme, kým nepustí šťavu. Pridáme čierne mleté korenie, soľ, hovädzí alebo slepačí bujón a necháme dusiť. Podľa potreby podlievame vodou aby bola zarovno s mäsom. Dusíme, kým mäsko nezmäkne.
Na sucho spražíme múku, následne ju zriedime studenou vodou (2 - 3 PL múky a cca 2 dl vody). Necháme prevrieť a prelejeme do hrnca s mäsom, kde to ešte dobre premiešame. Tesne pred koncom pridáme na kocky pokrájanú kyslú uhorku.