Cibuľku spražíme na oleji do zlatista. Pridáme na kocky pokrájané bravčové stehno, podusíme vo vlastnej šťave. Pridáme soľ, čierne mleté korenie, zalejeme vodou a dusíme do mäkka.
Vysypeme sáčok mrazenej zeleniny, trocha ešte podusíme a zahustíme nasucho opraženou hladkou múkou zaliatou studenou vodou. Omáčku dochutíme vegetou a povaríme ešte aspoň 10 minút.
Podávame so zemiakovými plackami, ktoré si pripravíme nasledovným spôsobom: Zemiaky nastruháme, pridáme vajíčka, pretlačený cesnak, korenie, soľ, trocha kypriaceho prášku alebo sódy bikarbóny a hladkú múku. Všetko dobre rozmiešame a vyprážame na rozohriatom oleji väčšie alebo menšie placky.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept