Bravčové mäso so zeleninou a zemiakovou plackou

Hodnotenie (4.7/5)
3
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Bravčové mäso so zeleninou a zemiakovou plackou
Kuchár/ka: Jarmila
videní 744
02.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Bravčové stehno
3 KS Cibuľa
300 g Mrazená zelenina
2 PL Múka hladká
2 štipka Soľ
2 štipka Čierne korenie mleté
1 ČL Vegeta
Zemiakové placky
Množstvo Ingrediencia
1 KgZemiaky
2 KSVajce slepačie
4 strúčikCesnak
2 PLMúka hladká
0.5 KSKypriaci prášok do pečiva
2 štipkaSoľ
4 štipkaČierne korenie mleté
1 ČLMajorán
Postup prípravy pre Bravčové mäso so zeleninou a zemiakovou plackou
  1. 1

    Cibuľku spražíme na oleji do zlatista. Pridáme na kocky pokrájané bravčové stehno, podusíme vo vlastnej šťave. Pridáme soľ, čierne mleté korenie, zalejeme vodou a dusíme do mäkka.

  2. 2

    Vysypeme sáčok mrazenej zeleniny, trocha ešte podusíme a zahustíme nasucho opraženou hladkou múkou zaliatou studenou vodou. Omáčku dochutíme vegetou a povaríme ešte aspoň 10 minút.

  3. 3

    Podávame so zemiakovými plackami, ktoré si pripravíme nasledovným spôsobom: Zemiaky nastruháme, pridáme vajíčka, pretlačený cesnak, korenie, soľ, trocha kypriaceho prášku alebo sódy bikarbóny a hladkú múku. Všetko dobre rozmiešame a vyprážame na rozohriatom oleji väčšie alebo menšie placky.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Jarmila Laufová
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Jablkový hnetený
Grécka polievka
Kuracie mexické soté s ryžou
Nepečený BeBe koláč s kokosom
Cuketové placky
Jablkový koláč s čoko-šľahačkou
Hovädzie v paradajkovéj omáčke
Čevapčiči
Filé z aljašskej tresky v bylinkovom cestíčku
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf