Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 Kg | Bravčové stehno |
3 KS | Cibuľa |
300 g | Mrazená zelenina |
2 PL | Múka hladká |
2 štipka | Soľ |
2 štipka | Čierne korenie mleté |
1 ČL | Vegeta |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 Kg | Zemiaky |
2 KS | Vajce slepačie |
4 strúčik | Cesnak |
2 PL | Múka hladká |
0.5 KS | Kypriaci prášok do pečiva |
2 štipka | Soľ |
4 štipka | Čierne korenie mleté |
1 ČL | Majorán |
Cibuľku spražíme na oleji do zlatista. Pridáme na kocky pokrájané bravčové stehno, podusíme vo vlastnej šťave. Pridáme soľ, čierne mleté korenie, zalejeme vodou a dusíme do mäkka.
Vysypeme sáčok mrazenej zeleniny, trocha ešte podusíme a zahustíme nasucho opraženou hladkou múkou zaliatou studenou vodou. Omáčku dochutíme vegetou a povaríme ešte aspoň 10 minút.