Jelenie stehno na víne

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
105 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Jelenie stehno na víne
Kuchár/ka: Lívia
videní 1001
02.06.2018
Postup prípravy pre Jelenie stehno na víne
  1. 1

    Jelenie mäso musí byť 24 hodín v pace, ktorý si pripravíme z ocotu, oleja, vody, bobkového lista a nového korenia.

  2. 2

    Po odležaní jelenie stehno osolíme a prešpikujeme slaninkou nakrájanou na prúžky. Na pekáči na masle si opražíme pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľku. Pridáme všetky koreniny a vložíme pripravené stehno. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 180-200 stupňov asi 1 a 1/2 hodiny. Počas celého pečenia dávame pozor aby sa nám zelenina nepripálila a podľa potreby podlievame horúcou vodou alebo ak máme nejaký vývar tak aj ním. Pred koncom odkryjeme a ešte asi 10 minút dopečieme. Mäkké mäsko vyberieme a pokrájame na porcie.

  3. 3

    Šťavu si trocha vydusíme a zaprášime múkou.Podusíme, pridáme trocha vývaru alebo vody, červené víno, citrónovú šťavu a cukor. Osolíme a za stáleho miešania povaríme, potom ju už len precedíme na mäso.

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Lívia Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Skvelý segedínsky guláš s knedľou
Špenátová polievka so smotanou
Špagety s petržlenovou vňaťou
Gazdovské cestoviny s nivou
Šampiňónová dubáková krémová polievka
Zemiakové placky plnené Hermelínom
Sex na tanieri ako výborný koláč
Grilované kuracie krídelka
Domáca majonéza - delikátna | Vyprážaný syr s hranolkami
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf