Jelenie stehno na víne

Hodnotenie (4.5/5)
2
Čas prípravy
105 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 1830
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Jelenie stehno
100 g Slanina
120 g Maslo
1 KS Cibuľa
1 KS Zeler sušený
1 KS Mrkva
1 KS Petržlen
2 PL Múka hladká
  Citrónová šťava (podľa chuti)
3 dl Červené víno
3 kocka Cukor kockový
0.5 ČL Soľ
0.5 ČL Čierne korenie mleté
3 KS Nové korenie
2 štipka Tymián
1 KS Bobkový list
300 g Zemiaky
Postup prípravy pre Jelenie stehno na víne
  1. 1

    Jelenie mäso musí byť 24 hodín v pace, ktorý si pripravíme z ocotu, oleja, vody, bobkového lista a nového korenia.

  2. 2

    Po odležaní jelenie stehno osolíme a prešpikujeme slaninkou nakrájanou na prúžky. Na pekáči na masle si opražíme pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľku. Pridáme všetky koreniny a vložíme pripravené stehno. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 180-200 stupňov asi 1 a 1/2 hodiny. Počas celého pečenia dávame pozor aby sa nám zelenina nepripálila a podľa potreby podlievame horúcou vodou alebo ak máme nejaký vývar tak aj ním. Pred koncom odkryjeme a ešte asi 10 minút dopečieme. Mäkké mäsko vyberieme a pokrájame na porcie.

  3. 3

    Šťavu si trocha vydusíme a zaprášime múkou.Podusíme, pridáme trocha vývaru alebo vody, červené víno, citrónovú šťavu a cukor. Osolíme a za stáleho miešania povaríme, potom ju už len precedíme na mäso.

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Lívia Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Bravčové na zelenine s cestovinou
Kuracie plnené guličky
Kapustnica s domácou klobásou
Rukolový šalát
Bratislavské pliecko
Bravčové kocky na cibuľke s cuketou a cuketové halušky
Zemiakovo syrové smažienky so zeleninovým šalátom
Znojemský guľáš
Pirohy s údeným mäsom
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf