Jelenie stehno na víne

Hodnotenie (4.5/5)
2
Čas prípravy
105 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 3307
02.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Jelenie stehno
100 g Slanina
120 g Maslo
1 KS Cibuľa
1 KS Zeler sušený
1 KS Mrkva
1 KS Petržlen
2 PL Múka hladká
  Citrónová šťava (podľa chuti)
3 dl Červené víno
3 kocka Cukor kockový
0.5 ČL Soľ
0.5 ČL Čierne korenie mleté
3 KS Nové korenie
2 štipka Tymián
1 KS Bobkový list
300 g Zemiaky
Postup prípravy pre Jelenie stehno na víne
  1. 1

    Jelenie mäso musí byť 24 hodín v pace, ktorý si pripravíme z ocotu, oleja, vody, bobkového lista a nového korenia.

  2. 2

    Po odležaní jelenie stehno osolíme a prešpikujeme slaninkou nakrájanou na prúžky. Na pekáči na masle si opražíme pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľku. Pridáme všetky koreniny a vložíme pripravené stehno. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 180-200 stupňov asi 1 a 1/2 hodiny. Počas celého pečenia dávame pozor aby sa nám zelenina nepripálila a podľa potreby podlievame horúcou vodou alebo ak máme nejaký vývar tak aj ním. Pred koncom odkryjeme a ešte asi 10 minút dopečieme. Mäkké mäsko vyberieme a pokrájame na porcie.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

profil
Lívia Fiľakovská
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Najlepší guláš z diviaka. Lepší sme nikdy nejedli
Paradajková omáčka
Hovädzia roštenka s kôprovou omáčkou
Cesnaková nátierka
Cuketové placky
Hovädzie klobásky so smotanovými zemiakmi
Kuracie prsia v trojobale so sezamom a nové zemiaky
Vajíčková nátierka
Panenka s bylinkami
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie