Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 Kg | Bravčové mäso |
2 KS | Cibuľa |
2 KS | Uhorky nakládané |
150 ml | Lečo |
100 g | Hrášok, mrkva, kukurica zmes |
1 PL | Bravčová masť |
  | Kolienka (alebo iné cestoviny) |
2 štipka | Soľ |
2 štipka | Čierne korenie mleté |
1 ČL | Červená paprika sladká |
2 strúčik | Cesnak |
Na rozohriatej bravčovej masti alebo na oleji si do zlatistá opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané bravčové mäsko a dobre opražíme. Osolíme, okoreníme čiernym korením, sladkou paprikou a cesnakom a necháme dusiť vo vlastnej šťave. Podľa potreby podlievame trochou vody.
Keď je mäsko takmer mäkké, pridáme menšie sklíčko leča, cca 2 KS kyslých uhoriek nakrájaných na kocky a zeleninu. Zelenina môže byť mrazená alebo zaváraná v skle. Pridáme trocha vody a všetko spolu ešte trocha podusíme.