listok

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Ako prvé si uvaríme ryžu v mierne osolenej vode. Kým nám ryža prechladne, rozmiešame si mleté mäso s vajíčkami, čiernym mletým korením a soľou. Pridáme vychladenú ryžu a dobre rozmiešame.

  • Krok 2.

    My dvaja čo sme si to varili, tak nemáme radi práve tú papriku, preto sme si urobili len guľky. Takže, kto má rád plnenú papriku, tak očistenú papriku si zaleje - obarí horúcou vodou a plní mäsom. Pre nás ostatných, ktorí papriku nemáme radi - z mäsa si urobíme guľky a dáme ich variť do hrnca s horúcou vodou. Keď nám guľky plávajú na povrchu, vyberieme ich do misy a ideme na omáčku. (tak isto varíme aj papriku)

  • Krok 3.

    Príprava omáčky: Do vody, v ktorej sme varili mäsové guľky/papriku, pridáme paradajkový pretlak alebo paradajkové pyré, bobkový list a nové celé korenie. Na panvičke si nasucho opražíme hladkú múku, zalejeme vodou, dobre rozmiešame a vlejeme do hrnca. Dobre prevaríme, dochutíme a podávame spolu s paprikou/guľkami a zemiakovou kašou alebo zemiakovým pyré.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept