Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Hodnotenie (4.5/5)
2
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 10942
02.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Bravčové mäso
400 g Ryža
1 plechovka Paradajkový pretlak
2 KS Vajce slepačie
3 PL Múka hladká
1 ČL Čierne korenie mleté
1 ČL Soľ
5 KS Nové korenie
3 KS Bobkový list
400 g Zemiaky
Postup prípravy pre Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
  1. 1

    Ako prvé si uvaríme ryžu v mierne osolenej vode. Kým nám ryža prechladne, rozmiešame si mleté mäso s vajíčkami, čiernym mletým korením a soľou. Pridáme vychladenú ryžu a dobre rozmiešame.

  2. 2

    My dvaja čo sme si to varili, tak nemáme radi práve tú papriku, preto sme si urobili len guľky. Takže, kto má rád plnenú papriku, tak očistenú papriku si zaleje - obarí horúcou vodou a plní mäsom. Pre nás ostatných, ktorí papriku nemáme radi - z mäsa si urobíme guľky a dáme ich variť do hrnca s horúcou vodou. Keď nám guľky plávajú na povrchu, vyberieme ich do misy a ideme na omáčku. (tak isto varíme aj papriku)

  3. 3

    Príprava omáčky: Do vody, v ktorej sme varili mäsové guľky/papriku, pridáme paradajkový pretlak alebo paradajkové pyré, bobkový list a nové celé korenie. Na panvičke si nasucho opražíme hladkú múku, zalejeme vodou, dobre rozmiešame a vlejeme do hrnca. Dobre prevaríme, dochutíme a podávame spolu s paprikou/guľkami a zemiakovou kašou alebo zemiakovým pyré.

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Šalát s grilovaným oštiepkom
Zemiakový šalát (FOTORECEPT)
Tortellini so syrovo-špenátovou omáčkou.
Hermelín v zemiakovom cestíčku
Kávové rezy - CAFFE REZY koláč
Zapekané cestoviny s kuracím mäsom
Pudingová roláda bez múky
Kuracie prsia v cestíčku so smotanovými zemiakmi
Bravčové karé plnené sušenými marhuľami s mandľovou omáčkou
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie