Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Hodnotenie (5/5)
1
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Kuchár/ka: Mária
videní 3867
02.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Bravčové mäso
400 g Ryža
1 plechovka Paradajkový pretlak
2 KS Vajce slepačie
3 PL Múka hladká
1 ČL Čierne korenie mleté
1 ČL Soľ
5 KS Nové korenie
3 KS Bobkový list
400 g Zemiaky
Postup prípravy pre Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
  1. 1

    Ako prvé si uvaríme ryžu v mierne osolenej vode. Kým nám ryža prechladne, rozmiešame si mleté mäso s vajíčkami, čiernym mletým korením a soľou. Pridáme vychladenú ryžu a dobre rozmiešame.

  2. 2

    My dvaja čo sme si to varili, tak nemáme radi práve tú papriku, preto sme si urobili len guľky. Takže, kto má rád plnenú papriku, tak očistenú papriku si zaleje - obarí horúcou vodou a plní mäsom. Pre nás ostatných, ktorí papriku nemáme radi - z mäsa si urobíme guľky a dáme ich variť do hrnca s horúcou vodou. Keď nám guľky plávajú na povrchu, vyberieme ich do misy a ideme na omáčku. (tak isto varíme aj papriku)

  3. 3

    Príprava omáčky: Do vody, v ktorej sme varili mäsové guľky/papriku, pridáme paradajkový pretlak alebo paradajkové pyré, bobkový list a nové celé korenie. Na panvičke si nasucho opražíme hladkú múku, zalejeme vodou, dobre rozmiešame a vlejeme do hrnca. Dobre prevaríme, dochutíme a podávame spolu s paprikou/guľkami a zemiakovou kašou alebo zemiakovým pyré.

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Domáce rohlíky či rožky
Bravčové na hubách
Zapekané guľky v paradajkovej omáčke so syrom
Bravčové s kolienkami
Pečené jahňacie rebierka na mede v brusnicovej omáčke
Sójové kocky so zeleninou, zemiačiky
Pstruh na masle
Grilované morčacie prsia na karí s cuketou
Hrášková polievka
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf