Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
500 g | Múka polohrubá |
250 ml | Mlieko polotučné |
100 ml | Olej slnečnicový |
0.5 kocka | Droždie |
1 KS | Vajce slepačie |
2 ČL | Soľ |
1 ČL | Cukor kryštálový |
  | Kečup (podľa množstva základu) |
2 strúčik | Cesnak |
100 g | Šunka |
200 g | Eidam tehla |
50 g | Syr niva s modrou plesňou |
1 plechovka | Kukurica |
1 ČL | Majorán |
1 ČL | Oregáno |
Múku si preosejeme do misky. Zo stredu ju odhrnieme po krajoch a do stredu nalejeme trocha vlažného mlieka. Rozdrvíme polovičku droždia, pridáme kryštálový cukor, jemne premiešame vidličkou a necháme prikryté vykysnúť. Ak máme kvások vykysnutý, na okraj do múky pridáme vajíčko, soľ, zvyšok vlažného mlieka, olej a všetko to spolu vymiesime - najlepšie rukou. Vymiesené cesto necháme zakryté vykysnúť (cca 20-30 minút v teple).
Z vykysnutého cesta si odoberáme malé bochníky, ktoré rozvaľkáme na tenko do tvaru aký si sami zvolíme a uznáme za vhodný. Cesto potrieme pizzovím základom pripraveným rozmiešaním kečupu, majoránu a oregana. Na to poukladáme šunku, pridáme kukuricu a nastrúhaný syr. Na okraje cesta dáme taktiež nastrúhaný eidam a okraje opatrne zrolujeme. Potrieme cesnakom rozmiešaným s olejom, pizzu preložíme na plech a dáme piecť.