Šunková pizza so syrovými okrajmi

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Šunková pizza so syrovými okrajmi
videní 563
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Múka polohrubá
250 ml Mlieko polotučné
100 ml Olej slnečnicový
0.5 kocka Droždie
1 KS Vajce slepačie
2 ČL Soľ
1 ČL Cukor kryštálový
  Kečup (podľa množstva základu)
2 strúčik Cesnak
100 g Šunka
200 g Eidam tehla
50 g Syr niva s modrou plesňou
1 plechovka Kukurica
1 ČL Majorán
1 ČL Oregáno
Postup prípravy pre Šunková pizza so syrovými okrajmi
  1. 1

    Múku si preosejeme do misky. Zo stredu ju odhrnieme po krajoch a do stredu nalejeme trocha vlažného mlieka. Rozdrvíme polovičku droždia, pridáme kryštálový cukor, jemne premiešame vidličkou a necháme prikryté vykysnúť. Ak máme kvások vykysnutý, na okraj do múky pridáme vajíčko, soľ, zvyšok vlažného mlieka, olej a všetko to spolu vymiesime - najlepšie rukou. Vymiesené cesto necháme zakryté vykysnúť (cca 20-30 minút v teple).

  2. 2

    Z vykysnutého cesta si odoberáme malé bochníky, ktoré rozvaľkáme na tenko do tvaru aký si sami zvolíme a uznáme za vhodný. Cesto potrieme pizzovím základom pripraveným rozmiešaním kečupu, majoránu a oregana. Na to poukladáme šunku, pridáme kukuricu a nastrúhaný syr. Na okraje cesta dáme taktiež nastrúhaný eidam a okraje opatrne zrolujeme. Potrieme cesnakom rozmiešaným s olejom, pizzu preložíme na plech a dáme piecť.

  3. 3

    Týmto istým spôsobom pripravíme aj pizzu havaj, akurát na ňu pridáme ananás. Ostatné pizze sa odlišujú akurát inými ingredienciami - surovinami a tým sa odlišuje aj ich názov (saláma, vajíčka, olivy, kuracie mäso...).

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Cesnaková nátierka
Zemiakový šalát s domácou majonézou
Kuracie prsia na čínsky spôsob
Mrkvovo jablkový šalát
Najlepší guláš z diviaka. Lepší sme nikdy nejedli
Krémová polievka z ružičkového kelu
Cuketové placky
Spagetti Bolognese
Pizza slimáky
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf