Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
3 KS | Kuracie prsia |
150 ml | Smotana na varenie |
1 kocka | Bujón slepačí (nemusí byť) |
150 g | Šampiňóny |
1 KS | Paradajka |
1 KS | Čili paprika |
100 ml | Mlieko polotučné |
2 štipka | Soľ |
2 štipka | Čierne korenie mleté |
2 PL | Olej slnečnicový |
  | Petržlen (trocha) |
Pripravíme si kuracie prsia na kuchynský stôl a dôkladne ich očistíme, umyjeme a osušíme. Nakrájame ich na tenšie rezance, alebo kocky, záleží len na vás. Dáme ich do misky, kde ich okoreníme a osolíme. Výber korenia je na vás a množstvo necháme tiež na vás.
Na panvici rozpálime trochu oleja a mäso opražíme z každej strany, zároveň pridáme naše šampiňóny. Keď máme mäsko osmažené a aj hubky, pridáme smotanový syr, na drobno nakrájanú paradajku, chilli papričku a všetko spolu dusíme. Pridáme mlieko, bujón, ktorý sme rozbili v troche vody a ešte povaríme.