Francúzke zemiaky

Hodnotenie (4.8/5)
4
Čas prípravy
55 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Francúzke zemiaky
videní 1406
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
2 Kg Zemiaky
500 g Klobása
150 ml Smotana na varenie
100 g Plátkový syr
100 ml Mlieko polotučné
6 KS Vajce slepačie
0.5 ČL Soľ
0.5 ČL Čierne korenie mleté
0.5 ČL Červená paprika sladká
  Olej (na vymastenie)
  Slanina (plátky)
Postup prípravy pre Francúzke zemiaky
  1. 1

    Zemiaky si buď môžeme uvariť v šupke a očistené nakrájať alebo ich surové ošúpať a nakrájať na tenšie plátky. Krájame ich rovno do vymasteného plechu alebo zapekacej misy. Dno tejto nádoby pokryjeme zemiakmi, tie osolíme, jemne okoreníme čiernym korením a mletou paprikou. Na ne ukladáme na kolieska nakrájané špekačky alebo párkovú klobásu a znova zakrývame zemiakmi. Tento postup opakujeme asi 3 až 4-krát, podľa toho, koľko nám vojde.

  2. 2

    Ak máme slaninku tak ju môžeme dať na druhu - tretiu vrstvu na špekačky, ktoré nemusíme dávať až tak nahusto, keďže nám príde aj slaninka a tak isto pridáme prípadne aj plátky syra. Môžu ísť priamo na slaninku ;). Poslednú vrstvu tvoria zemiaky, znova osolené, okorenené a jemne pokvapkané olejom. Takto pripravené zemiaky zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry.

  3. 3

    Keď sú takmer úplne mäkké, odkryjeme. Do nádoby si nalejeme smotanu a mlieko, pridáme vajíčka, trocha soli a nastrúhaný tvrdý syr. Zmes dobre rozmiešame a zalejeme ňou zemiaky. Odkryté necháme ešte pár minút piecť, až kým sa vajíčko nezapečie. Kontrolujeme pichnutím vidličky.

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Bravčová panenka a domáce hranolky
Syrovo smotanové cestoviny so šunkou
Pečené a plnené kura
Zemiakové placky plnené kuracím soté
Bolonské špagety alá MIMI
Bravčové jazýčky na cibuli a zemiakovo - syrové krokety
Kakaové palacinky
Bravčová panenka s cibuľkou
Fazuľová na kyslo s údeným mäsom
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf