Francúzke zemiaky

Hodnotenie (4.8/5)
4
Čas prípravy
55 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Deni
videní 2600
02.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
2 Kg Zemiaky
500 g Klobása
150 ml Smotana na varenie
100 g Plátkový syr
100 ml Mlieko polotučné
6 KS Vajce slepačie
0.5 ČL Soľ
0.5 ČL Čierne korenie mleté
0.5 ČL Červená paprika sladká
  Olej (na vymastenie)
  Slanina (plátky)
Postup prípravy pre Francúzke zemiaky
  1. 1

    Zemiaky si buď môžeme uvariť v šupke a očistené nakrájať alebo ich surové ošúpať a nakrájať na tenšie plátky. Krájame ich rovno do vymasteného plechu alebo zapekacej misy. Dno tejto nádoby pokryjeme zemiakmi, tie osolíme, jemne okoreníme čiernym korením a mletou paprikou. Na ne ukladáme na kolieska nakrájané špekačky alebo párkovú klobásu a znova zakrývame zemiakmi. Tento postup opakujeme asi 3 až 4-krát, podľa toho, koľko nám vojde.

  2. 2

    Ak máme slaninku tak ju môžeme dať na druhu - tretiu vrstvu na špekačky, ktoré nemusíme dávať až tak nahusto, keďže nám príde aj slaninka a tak isto pridáme prípadne aj plátky syra. Môžu ísť priamo na slaninku ;). Poslednú vrstvu tvoria zemiaky, znova osolené, okorenené a jemne pokvapkané olejom. Takto pripravené zemiaky zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

Vyberáme pre teba
Grilovaná krkovička a opekané zemiaky
Džatky domáce ako od babky
Kuracie prsia na prírodno s ryžou - fitness
Kuracie mexické soté s ryžou
Kôprová polievka
Segedínsky guľáš
Hubové rizoto s kuracím mäsom
Tiramisu roláda špeciál
Kuracie stehná s brokolicovou omáčkou
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf