Pečené kuracie stehná

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
90 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Pečené kuracie stehná
Kuchár/ka: Deni
videní 1817
02.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Kuracie stehná (alebo krídla)
1 KS Cibuľa
1 dl Olej
500 g Zemiaky
100 g Ryža
Postup prípravy pre Pečené kuracie stehná
  1. 1

    Kuracie stehná (prípadne aj krídla) umyjeme a očístíme nedostatky. Dáme do nádoby, posypeme ich mletou paprikou, čiernym korením, korením na pečené kura, sušeným cesnakom a soľou. Pridáme trocha oleja a poriadne ich celé rozmiešame a potrieme všetkým tým korením. Necháme pár minút odstáť.

  2. 2

    Zatiaľ si pripravíme zemiaky. Ošúpeme, umyjeme, nakrájame na mesiačiky, osolíme, okoreníme korením na americké zemiaky (ak ho nemáme, tak použijeme korenie, ktoré išlo aj na kura) a pridáme mletú rascu a trocha oleja. Na plátky nakrájame cibuľu a pridáme ju k zemiakom. Taktiež to kvalitne premiešame.

  3. 3

    Stehná po pár minútach odležania poukladáme na plech alebo do zapekacej misy. Okolo mäska dáme zemiaky s cibuľou, zakryjeme a vložíme piecť do rúry. Pečieme na 180 stupňov asi 45 minút, potom odkryjeme a necháme ešte pár minút aby sa do chrumkavá zapieklo z hora.

  4. 4

    Môžeme si pripraviť aj ryžu, jednoduchým spôsobom - uvaríme v osolenej vode do mäkka a zamiešame aj trocha zeleniny. Hotové jedlo naberáme a papáme. Skvelé sa k tomu hodí aj ovocný kompót.

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Syrové rezne s cibuľkovými zemiakmi
Bolonské špagety
Syrovo smotanové cestoviny so šunkou
Čokoládovo - brusnicová torta
Kuracie rizoto so slovenskou ryžou
Pstruh na provensálsky spôsob
Pečené bravčové líčka so špenátom a jemným zemiakovým knedlíkom
Kuracie prsia plnené brokolicou a syrom
Syrová omáčka
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf