Bravčové na čiernom korení

slide
  • Porcie: 4
  • Typ : Stredný
  • Príprava : 50 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj : Deni
Pozor Súťaž!
Súťaž o teplovzdušnú fritézu - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre
(5 / 5)
  • Vhodné na : Obed


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Do hrnca si dáme rozpustiť bravčovú masť alebo rozohrejeme olej. Pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú spražíme do zlata. Zatiaľ si nakrájame bravčové mäsko, buď na kocky alebo na rezančeky a dáme k cibuli. Opražíme, kým nebude mať bielu farbu, potom okoreníme čiernym korením, mletou paprikou a osolíme. Mäsko zakryjeme a dusíme vo vlastnej šťave. Potom podľa potreby podlievame a dusíme domäkka.

  • Krok 2.

    Kým sa mäso dusí, pripravíme si ryžu. Buď varenú alebo dusenú, kto má akú radšej. Ak chceme aj zeleninu do ryže, tak ju tak ju tam nezabudnite pred dusením pridať.

  • Krok 3.

    Keď je mäsko takmer úplne mäkké, pridáme s cedené nakrájané šampiňóny, trocha necháme podusiť a zalejeme vodou. Pridáme trocha sójovej omáčky, ak treba tak dosolíme, trocha ešte okoreníme čiernym korením, tak aby ho tam bolo cítiť, ale aby nebolo štipľavé. Na záver už len jemne zahustíme hladkou múkou rozmiešanou vo vode, necháme dobre prevariť a podávame.

Kuchár/ka

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.