Bravčové na čiernom korení

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Bravčové na čiernom korení
videní 921
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Bravčové pliecko (alebo stehno)
1 KS Cibuľa
1 plechovka Šampióny v konzerve
2 PL Bravčová masť
2 PL Múka hladká
1 ČL Sójová omáčka
2 štipka Čierne korenie mleté
2 štipka Soľ
2 štipka Červená paprika sladká
70 g Ryža
100 g Mrazená zelenina (môže byť nemusí)
Postup prípravy pre Bravčové na čiernom korení
  1. 1

    Do hrnca si dáme rozpustiť bravčovú masť alebo rozohrejeme olej. Pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú spražíme do zlata. Zatiaľ si nakrájame bravčové mäsko, buď na kocky alebo na rezančeky a dáme k cibuli. Opražíme, kým nebude mať bielu farbu, potom okoreníme čiernym korením, mletou paprikou a osolíme. Mäsko zakryjeme a dusíme vo vlastnej šťave. Potom podľa potreby podlievame a dusíme domäkka.

  2. 2

    Kým sa mäso dusí, pripravíme si ryžu. Buď varenú alebo dusenú, kto má akú radšej. Ak chceme aj zeleninu do ryže, tak ju tak ju tam nezabudnite pred dusením pridať.

  3. 3

    Keď je mäsko takmer úplne mäkké, pridáme s cedené nakrájané šampiňóny, trocha necháme podusiť a zalejeme vodou. Pridáme trocha sójovej omáčky, ak treba tak dosolíme, trocha ešte okoreníme čiernym korením, tak aby ho tam bolo cítiť, ale aby nebolo štipľavé. Na záver už len jemne zahustíme hladkou múkou rozmiešanou vo vode, necháme dobre prevariť a podávame.

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Hovädzí guláš s domácimi haluškami
Domáca majonéza - delikátna | Vyprážaný syr s hranolkami
Pečená kačka
Gnocchi so sušenými paradajkami
Zapekaná cuketa so zemiakmi a mletým mäsom
Bryndzová nátierka
Mäsové guľky na švédsky spôsob so zemiakovou kašou
Kapustnica
Znojemská hovädzia pečienka
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf