Bravčové na čiernom korení

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Deni
videní 1085
02.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Bravčové pliecko (alebo stehno)
1 KS Cibuľa
1 plechovka Šampióny v konzerve
2 PL Bravčová masť
2 PL Múka hladká
1 ČL Sójová omáčka
2 štipka Čierne korenie mleté
2 štipka Soľ
2 štipka Červená paprika sladká
70 g Ryža
100 g Mrazená zelenina (môže byť nemusí)
Postup prípravy pre Bravčové na čiernom korení
  1. 1

    Do hrnca si dáme rozpustiť bravčovú masť alebo rozohrejeme olej. Pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú spražíme do zlata. Zatiaľ si nakrájame bravčové mäsko, buď na kocky alebo na rezančeky a dáme k cibuli. Opražíme, kým nebude mať bielu farbu, potom okoreníme čiernym korením, mletou paprikou a osolíme. Mäsko zakryjeme a dusíme vo vlastnej šťave. Potom podľa potreby podlievame a dusíme domäkka.

  2. 2

    Kým sa mäso dusí, pripravíme si ryžu. Buď varenú alebo dusenú, kto má akú radšej. Ak chceme aj zeleninu do ryže, tak ju tak ju tam nezabudnite pred dusením pridať.

  3. 3

    Keď je mäsko takmer úplne mäkké, pridáme s cedené nakrájané šampiňóny, trocha necháme podusiť a zalejeme vodou. Pridáme trocha sójovej omáčky, ak treba tak dosolíme, trocha ešte okoreníme čiernym korením, tak aby ho tam bolo cítiť, ale aby nebolo štipľavé. Na záver už len jemne zahustíme hladkou múkou rozmiešanou vo vode, necháme dobre prevariť a podávame.

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

Vyberáme pre teba
Bebe koláč nepečený
Kuracie na paprike s cestovinami
Kuriatko na zelenine
Bravčové s ryžou a vajíčkom
Kuracie na paprike s haluškami
Pikantný segedínsky guláš
Falošný medovník z LOTUS sušienok
Karfiolové fašírky
Ryžové rezance s avokádovo-bazalkovým pestrom
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf