listok
Deni 

Porcií 4
Minút 45
Náročnosť Nízka

(4.5 / 5)
Videné: 5 408 x
Bryndzové halušky
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Deni

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Zemiaky očistíme, na jemno nastrúhame, pridáme vajíčka, soľ a polohrubú múku primiešavame podľa potreby. Cesto musí mať správnu konzistenciu. Tú má vtedy ak nám v ňom ostane stáť varecha. Halušky dávame do vriacej vody cez haluškovač. Varíme ich cca 10 minút, kým nám všetky nevyplávajú na povrch. Scedíme a necháme odkvapkať.

  • Krok 2.

    Slaninku nakrájame na menšie kocky a dáme vypražiť (môžeme pridať aj trocha bravčovej masti). Bryndzu si môžeme rozmiešať s cca 1 PL kyslej smotany alebo pridáme len pár kvapiek horúcej hody.

  • Krok 3.

    Halušky rozmiešame s bryndzou, polejeme trochou masti a podávame. Na vrch na halušky si podľa chuti dáme vyškvarenú slaninku a prípadne ešte pár kvapiek masti.

Kuchár/ka

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept