Bryndzové halušky

Hodnotenie (5/5)
1
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Deni
videní 1003
02.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
3 KS Zemiaky
2 KS Vajce slepačie
250 g Múka polohrubá
250 g Bryndza
2 štipka Soľ
50 g Slanina
Postup prípravy pre Bryndzové halušky
  1. 1

    Zemiaky očistíme, na jemno nastrúhame, pridáme vajíčka, soľ a polohrubú múku primiešavame podľa potreby. Cesto musí mať správnu konzistenciu. Tú má vtedy ak nám v ňom ostane stáť varecha. Halušky dávame do vriacej vody cez haluškovač. Varíme ich cca 10 minút, kým nám všetky nevyplávajú na povrch. Scedíme a necháme odkvapkať.

  2. 2

    Slaninku nakrájame na menšie kocky a dáme vypražiť (môžeme pridať aj trocha bravčovej masti). Bryndzu si môžeme rozmiešať s cca 1 PL kyslej smotany alebo pridáme len pár kvapiek horúcej hody.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

Vyberáme pre teba
Domáce Housky alebo žemle
Čokoládové lasagne
Jahodové rezy so smotanovým krémom
Lasagne s mäsom
Pečená kačka
Plnená paprika so zemiakovým pyré
Lahodný pomarančový rez so šľahačkou
Kurací plátok na prírodno so šampiňónmi
Tvarohové tyčinky
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie