Bryndzové halušky

Hodnotenie (5/5)
1
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Bryndzové halušky
Kuchár/ka: Deni
videní 327
02.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
3 KS Zemiaky
2 KS Vajce slepačie
250 g Múka polohrubá
250 g Bryndza
2 štipka Soľ
50 g Slanina
Postup prípravy pre Bryndzové halušky
  1. 1

    Zemiaky očistíme, na jemno nastrúhame, pridáme vajíčka, soľ a polohrubú múku primiešavame podľa potreby. Cesto musí mať správnu konzistenciu. Tú má vtedy ak nám v ňom ostane stáť varecha. Halušky dávame do vriacej vody cez haluškovač. Varíme ich cca 10 minút, kým nám všetky nevyplávajú na povrch. Scedíme a necháme odkvapkať.

  2. 2

    Slaninku nakrájame na menšie kocky a dáme vypražiť (môžeme pridať aj trocha bravčovej masti). Bryndzu si môžeme rozmiešať s cca 1 PL kyslej smotany alebo pridáme len pár kvapiek horúcej hody.

  3. 3

    Halušky rozmiešame s bryndzou, polejeme trochou masti a podávame. Na vrch na halušky si podľa chuti dáme vyškvarenú slaninku a prípadne ešte pár kvapiek masti.

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Pečené kuracie stehná
Karfiolove placky
Gazdovské cestoviny s nivou
Sekaná s kôprovou omáčkou a pyré
Bryndzové pirohy so smotanovou omáčkou
Cuketa plnená Hermelínom
Kuracie prsia plnené špenátom
Grilovaný hermelín s grilovanou zeleninou
Kurací plátok na prírodno so šampiňónmi
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf