Červená kapusta s bravčovým karé

slide
  • Porcie: 4
  • Typ : Stredný
  • Príprava : 45 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj : Peter Lauf
Pozor Súťaž!
Súťaž o pobyt pre 2 osoby - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre
(4.83 / 5)
  • Vhodné na : Obed

Skvelý obed :) obľúbený na nedeľný obed


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Na masti si speníme nakrájanú cibuľku. Kapustu nakrájame na menšie rezance a pridávame postupne na cibuľu. Za občasného miešania ju trocha opražíme, prídáme vodu, tak aby nebola zaliata a dusíme. Občas zamiešame a podľa potreby podlievame. Pridáme soľ, trocha čierneho mletého korenia, mletú rascu, podľa chuti cukor a trocha octu. Keď je kapusta mäkká, trocha ju zahustíme múkou rozmiešanou vo vode - podľa potreby aby nebola príliš hustá, ani veľmi riedka. Necháme prevrieť a odstavíme

  • Krok 2.

    Mäsko si môžeme pripraviť k tomu rôzne - pečenú kačicu, kurča, bôčik, karé. My máme v názve bravčové karé, tak si napíšeme aj postup ako ho chutne pripraviť.

  • Krok 3.

    Ak máme väčší kúsok mäska, tak ho môžeme pripraviť v celku - celé ho okoreníme, osolíme, z prudka opražíme na masti z každej strany, podlievame vodou a dusíme do mäkka. Hotové nakrájame a podávame. Ak je mäska len kúsok, nakrájame ho na rezne, rozklepeme, osolíme, okoreníme. Plátky mäsa z prudka opražíme na masti z oboch strán. Prilievame trocha vody, podusíme do mäkka a podávame.

  • Krok 4.

    Nakrájame si knedlík, prídáme kapustu, na ňu dáme mäsko, ktoré sme si pripravili, môžeme poliať výpekom z mäsa a papáme.

Kuchár/ka

chef

Ja Rád Varím a preto vznikol aj tento WEB :)

Zobraz profil

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.